Četvrtak, 9. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Taekwondo

Naramak odličja zadarskih boraca s Dalmacija Kupa

Autor: Alen Plahinek

07.03.2024. 10:42
Naramak odličja zadarskih boraca s Dalmacija Kupa

Foto: TK Plovanija



Splitske Gripe proteklog su vikenda bile domaćin taekwondo Dalmacija Kupa, ugostivši pritom preko 500 natjecatelja, među kojima su bili članovi Donata, Plovanije i Zadra. Ukupno su Zadrani osvojili 22 medalje, pet zlatnih, pet srebrnih i 13 brončanih.


Donatovci su na turnir došli s devet svojih natjecatelja, a na najvišu stepenicu na kraju su se popeli Laura Fain i Franko Benić. Srebro je pripalo Davidu Furdi, dok su brončana odličja osvajali Teo Grgić, Leonardo Đurđević, Mare Blaslov, Luis Čakarun i Mihael Vučičić. Čakarun se borio u najjačoj A konkurenciji u kategoriji kadeta do 57 kg. Niki Cetinić ostala je korak do medalje.





Plovanija je u Split stigla s 12 natjecatelja, koji su ukupno u kick konkurenciji bili drugi. Benjamin Brkljača i Viktoria Čačić osvojili su zlato, Dorjan Herceg i Lucija Šimičević srebra, a Luna Kolega, Anđela Čačić i Mia Milić brončano odličje. U formama Antonio Dellavia u konkurenciji juniora do crnog pojasa osvojio je broncu, Lovre Rogulja u konkurenciji juniora do plavog pojasa zlato, Nika Zelić u konkurenciji mlađih kadetkinja do plavih pojaseva broncu, dok je Stella Frleta završila peta. Leona Lleshi je prvi puta nastupila u kategoriji mlađih kadetkinja do 36 kg. Pobijedila je prvi meč, no u drugom je izgubila od kasnije pobjednice te je od 103 mlađe kadetkinje u A konkurenciji završila 37.


– Sedam najmlađih natjecatelja u konkurenciji kick je osvojilo sedam medalja, što je još jedan dokaz da se od najmanje dobi i kroz igru najbolje savladava ova borilačka vještina. Frleta je bila peta, i malo joj je nedostajalo do medalje, ali treba istaknuti kako je njoj to prva godina u kojoj se natječe kao juniorka u konkurenciji crnih pojaseva. U ukupnom redoslijedu od 45 klubova koji su prisustvovali na kriterijskom natjecanju naš klub je zauzeo deveto mjesto. Ponosni smo na sve naše predstavnike od najmanjih do najvećih, na njihov nastup i na njihovo znanje – kazao je Antonio Čačić, predsjednik i trener Plovanije.


Zadar se, kao i Donat, predstavio s devet članova, a najviše uspjeha imale su Judita Dražović (-68 kg) i Emili Brkić (+68 kg) u kategoriji juniorki koje su, svaka u svojoj kategoriji, osvojile srebro. Osim dva srebra osvojene su i dvije bronce, a za njih su zasluženi junior Luka Beram (-48 kg) i kadetkinja Lena Barić (+59 kg). Nastupili su i Pavle Marinović (-41 kg), Roko Štulina u (-45 kg), Marcela Batur (-41 kg), Korina Uskok (-51 kg) te Toni Čanković (-33 kg), kojem je to bio prvi nastup u sportskoj borbi u karijeri.