ponedjeljak, 20. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

BOĆANJE

Na Olibu održan osmi Memorijalni turnir Bruno Marcelić

Autor: Šime Ćurko

01.08.2023. 15:45
Na Olibu održan osmi Memorijalni turnir Bruno Marcelić

Foto: DRAGO BAJKOVIĆ



Na otoku Olibu održan je 8. Memorijalni boćarski turnir Bruno Marcelić. U organizaciji Brunovih prijatelja i pod pokroviteljstvom njegova sina Ivana na Brunovu omiljenom Olibu nastavila se tradicija »kuštivanja i izbijanja« u igri koju je obožavao ovaj legendarni zadarski košarkaš i trener. Ove godine u svom osmom izdanju turnir je imao do sada rekordan broj sudionika koji su se natjecali u igri parova. Čak 16 »posada« krenulo je u osam sati ujutro i s kratkim prekidom zbog nevere igralo se do 21 sat kada su nakon napetog finala proglašeni pobjednici. Titulu najboljih na ovom turniru ponijeli su zasluženo otac i sin Zdravko i Jadran Budeša koji su pobijedili glavne favorite turnira Stanislava i Sergeja Klevu.


Krajni rezultat 15:7 ne dočarava neizvjesnost, ali pobjednici se niti trenutka nisu mogli opustiti protiv dvojca koji je do finala odigrao neprikosnoveno. Prethodno su u polufinalu ovogodišnji pobjednici slavili protiv prošlogodišnjih pobjednika Roberta Gajića i Branka Bondulića rezultatom 15:11. U drugom polufinalu otac i sin Kleva »razbili« su par Ivan Marcelić i Ante Džaja rezultatom 15:4. Valja naglasiti da je zanimljiva utakmica igrana i za treće mjesto u kojoj su do bronce došli Branko Bondulić i Robert Gajić koji su par Marcelić/Džaja pobijedili rezultatom 15:14. Na mjesnom boćalištu u Olibu cijeli dan je bilo vrlo zabavno, a turnir je pratilo dvjestotinjak gledatelja, što domaćih ljudi, što gostiju, koji se trenutačno odmaraju na ovom lijepom otoku.


– Vrlo sam zadovoljan odazivom natjecatelja na ovaj, osmi po redu memorijalni turnir posvećen mom ocu Brunu Marceliću. Mnogi znaju da je Bruno osim košarke u kojoj je briljirao, obožavao i boćanje gdje nije bio ništa lošiji. Zahvaljujem Brunovim prijateljima koji su mi pomogli u organizaciji i svim gledateljima koji su stvorili odličnu atmosferu na turniru koji je brojio rekordan broj parova u svom osmom izdanju. Ove godine je sve simbolično vezano za broj osam koji je moj otac nosio na svom košarkaškom dresu njegovog i našeg Zadra, a prije nekoliko dana, da je s nama, Bruno bi proslavio 80. rođendan. Na kraju samo mogu kazati da se vidimo i sljedećeg ljeta – kazao je Brunov sin Ivan Marcelić.


Foto: DRAGO BAJKOVIĆ