Subota, 18. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

pokorile Reggio Emiliju

Uspješan nastup kadetkinja ŽKK Zadar na Olimpijadi mladih

Autor: Andrija Dešpoja

01.08.2023. 14:21
Uspješan nastup kadetkinja ŽKK Zadar na Olimpijadi mladih

Foto: ŽKK Zadar



Kadetkinje Ženskog košarkaškog kluba Zadar (2007. godište i mlađe) zaključile su nastup na Olimpijadi mladih u Reggio Emiliji s osvojenom zlatnom medaljom. Natjecanje u bratskom gradu Zadra mlade članice ŽKK Zadar pod trenerskom palicom Josipe Zovko i Luke Nenadića odradile su perfektno, slavivši u sve četiri utakmice, a naravno najveće ushićenje donijela je pobjeda u finalu nad ekipom Pemba rezultatom 39:31.


Cijelu finalnu utakmicu Zadranke su dominirale u oba pravca, na poluvremenu su vodile 27:7 i do kraja održavale pozitivan rezultat.


Sve cure su osjetile draž igranja finala i dale svoj doprinos konačnom osvajanju zlatne medalje do koje su došle nadjačavši u prvom kolu južnoafričku ekipu Gauteng s 42:14, u drugom kolu su nadvisile kasnijeg suparnika u finalu ekipu Pembe s 41:31, a u posljednjoj utakmici prije finala ceh je platila i domaća ekipa Reggio Emilije s rezultatom 56:26.




Zlato za ŽKK Zadar osvojile su: Lola Stipić, Josipa Uhoda, Karla Škara, Lucija Fabulić, Marta Vanjak, Nives Baldoni, Paula Jelenković, Sara Korona, Zara Lisica, Nera Jurjević, Maris Grgin i Tara Mekelenić.


– Od prvog dana u Reggio Emiliji naše cure su pokazale uzorno i sportsko ponašanje na terenu i izvan njega, sve pohvale su dobile od strane domaćina kako za svoju igru, tako i za ponašanje tijekom cijelog boravka. Poštovanje prema protivnicama osjetilo se za vrijeme i nakon utakmica.


Stoga je ova zlatna medalja još sjajnija, jer je dokaz kako u klubu osim sportaša, pomažemo roditeljima odgajati cure u kvalitetne osobe, da jednog dana kad odu negdje drugdje budu uzor svim drugima kao što su naše cure to bile ovih šest dana u Italiji – istaknuto je u Facebook objavi ŽKK Zadar nakon osvajanja zlata na Olimpijadi mladih.