Subota, 11. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

NAJMLAĐE SNAGE

Mladi Krševan Klarica proslavio svoj drugi trofej: Kup sam doživio jako emotivno

Autor: Andrija Dešpoja

22.02.2024. 16:42
Mladi Krševan Klarica proslavio svoj drugi trofej: Kup sam doživio jako emotivno

Foto: Josip Begonja/KK Zadar



Među dvanaest mušketira Danijela Jusupa nalaze se i dvojica domaćih momaka, Vice Grbić i Krševan Klarica, koji su ove sezone predodređeni uglavnom za skupljanje iskustva, a za razliku od Grbića, 20-godišnji Klarica nerijetko zna dobiti i obilatiju minutažu, pretežito u manje zahtjevnim utakmicama Premijer lige. Njihov udio u osvajanju Krešinog kupa proteklog tjedna na splitskim Gripama nije bio toliko opipljiv, jer je Jusup uglavnom koristio usluge šestorice svojih nositelja s dodatkom trojice igrača s klupe koji su odmarali vedete i odrađivale specijalne zadatke.


Karlo Žganec, Marko Ramljak, Patrik Jambrović, Lovro Mazalin i Krševan Klarica (KK Zadar)


Težak put


Mala nagrada za najmlađe članove svlačionice na Višnjiku stigla je u završnici finalnog dvoboja s Cibonom kada su i oni dobili priliku osjetiti slavljeničku atmosferu s parketa. Tako su i službeno postali dijelom klupske povijesti, i zasigurno će se tih manje od minutu provedenih u igri sjećati cijeli život, kao što će im duboko u memoriju biti urezano navijačko ludilo koje je snašlo sve pripadnike šampionskog sastava tijekom subotnje večeri i nedjeljnih ranojutarnjih sati. Kao jednom od rijetkih Zadrana u momčadi, Klarica je imao i dodatnu emociju na balkonu Gradske vijećnice jer je od malih nogu kao i većina njegovih vršnjaka sanjala da će se jednog dana naći na tom zadarskom košarkaškom Olimpu.


– Počeo sam u Košarkaškom klubu Voštarnica gdje mi je otac bio predsjednik kluba, tako da sam zavolio košarku još od malih nogu, kao i skoro svaki Zadranin. Zato i ovaj osvojen trofej meni koji sam odrastao prateći i navijajući za Zadar ima i emotivnu crtu. Nemoguće je opisati riječima koliko sam sretan što sam dio momčadi koja je osvojila naslov Krešinog kupa – kazao je na prvu mladi bek-šuter koji nije propustio istaknuti da ovaj trofej ima itekako svoju težinu s obzirom na to da je put do njega bio isprepleten teškim preprekama.




– Imali smo težak put. Prvo nam novi sistem bez nositelja u ždrijebu nije bio naklonjen, kao ni lani kad nas je u četvrtfinalu dopala Cibona, pa smo izvukli najtežeg mogućeg protivnika u četvrtfinalu i svi su taj susret najavljivali finalem prije finala. Uspjeli smo na kraju izvući taj okršaj sa Splitom, za što svaka čast momcima, a onda je stigla Cedevita Junior i dosta njih je predviđala laganu utakmicu i naš siguran prolaz do finala, no ispostavilo se potpuno suprotno. Odlična šuterska momčad nas je držala u neizvjesnosti preko 30 minuta te smo se morali baš pomučiti da bismo se našli u finalu.


Krševan Klarica (KK Zadar)


Treninzi mjerilo


A tamo je Zadrane čekao najljući rival, zagrebačka Cibona.


– Jako opasna momčad, bez obzira što nije mogla igrati u punom sastavu, ali i to smo uspjeli izvući i nemam ništa drugo za reći osim kapa do poda svim mojim suigračima i trenerima na ovom ogromnom uspjehu. Zaslužili smo svakako ovo, no ne mislimo stati, već želimo nastaviti na isti način i nadam se da ćemo pred ljeto ponovno doći u priliku za veliko slavlje s navijačima – istaknuo je Klarica, otkrivši potom da je svjesnost o osvajanju trofeja njemu i suigračima stigla tek nakon što je istekla posljednja sekunda finalne utakmice.


– Drugačije je kada si akter na terenu, uopće se ne razmišlja o tome, već je u glavi samo zadatak koji imaš pred sobom, a kada se sve završi na ovakav način onda tek shvatiš što se napravilo i postaješ svjestan da se konačno možeš opustiti i uživati. No, dok traje utakmica nema se ni prostora ni vremena razmišljati o proslavi i svemu ovome što nas je dočekalo nakon osvajanja trofeja – naznačio je mladi Zadranin koji strpljivo iščekuje pravu priliku na terenu, a ona će pak najviše ovisiti o razini spremnosti i onome što se prezentira na treninzima.


– Na treninzima se trudim odraditi najbolje što mogu i tako doći do prilike. Vjerujem da će ta prilika i doći ako budem na pravoj razini. Treba samo biti strpljiv i raditi – zaključio je Klarica koji je tako potpisao svoj drugi klupski trofej nakon što je pred dvije i pol godine je potpisao prvi profesionalni ugovor s matičnim klubom, a u mlađim uzrasnim kategorijama je osvajao pretkadetski (2018.) te juniorski naslov prvaka Hrvatske (2021.).