Srijeda, 15. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Chiara Jerolimov

Mlada Zadranka prvakinja Hrvatske u parovima

Autor: Šime Ćurko

25.01.2024. 11:33
Mlada Zadranka prvakinja Hrvatske u parovima

Foto: Osobna arhiva



U Čakovcu je održano dvoransko seniorsko prvenstvo Hrvatske u tenisu. Državne prvakinje u konkurenciji parova su Ria Derniković Novaković (Zagreb) i Chiara Jerolimov (Zadar 08), koje su u finalu bile uspješnije od Leticije Tarocco i Niki Tomeljak (Top Spin) sa 6:3, 6:4. Seniorsku titulu prvakinje Hrvatske Jerolimov je osvojila i prošle godine, kada je u Zadru slavila u konkurenciji mješovitih parova s Ivanom Karlom Banom (Ogulin). Bio je to Chiarin debi na seniorskom PH.


– Nakon kraćeg pada forme, a s njom i kontinuiteta pobjeda, marljivo trenirajući i vjerujući da se mogu ponovno vratiti na stari put uspjela sam iz sebe izvući najbolje i uzeti titulu seniorske prvakinje u parovima, što mi daje veliki vjetar u leđa. U pojedinačnoj konkurenciji put je uvijek teži jer ovisite sami o sebi, dok su u parovima izgledi za uspjeh nešto veći – ističe Jerolimov i napominje:


– Nedavno se moj tim malo promijenio. Glavnog trenera Lovru Rončevića zamijenio je mlađi Luka Ninčević. Tu su i dalje kondicijski trener Jure Šango, te liječnik Ivica Lordanić.




Jerolimov se nada da je ova titula najava uspješne godine.


– Plan mi je za ovu godinu odigrati što više turnira, uključujući ITF juniorske i seniorske turnire. Voljela bih na ITF ljestvici biti među 100 najboljih. Naravno, uvijek ću se i odazvati pozivu u reprezentaciju.


Kad je riječ o njenoj igri Jerolimov ističe:


– Na svemu trebam puno raditi, iako mi je sada najbitnija mentalna snaga. Moram ostati uporna i nadam se da će rezultati početi dolaziti. Rad i skromnost su u svemu tome najvažniji. Budući da sam najčešće trenirala na zemlji mislim da sam na toj podlozi nešto bolja, ali s obzirom na to da sada imam priliku trenirati u dvorani, nadam se dobroj igri i u zatvorenom.


Poznato je da je tenis »skup sport« u kojem mladim igračima treba višestruka pomoć.


– Želim zahvaliti načelniku Općine Preko Juri Brižiću i Turističkoj zajednici Preko, koji me financijski podupiru, potom ravnateljici Dolores Mufi, te svim profesorima Privatne gimnazije Nova, kao i Hrvatskom teniskom Savezu. Roditelje izdvajam kao pokretače svega jer oni su uvijek iza mene, bez obzira na to jesu li dobri ili loši dani, odnosno rezultati – zaključila je Chiara koja je, računajući sve uzraste, ima deset titula prvakinja Hrvatske, šest u parovima i četiri u pojedinačnoj konkurenciji.