ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Tenis

Sabalenka uvjerljivo projurila do polufinala Australian Opena

Autor: Hina

23.01.2024. 14:00
Sabalenka uvjerljivo projurila do polufinala Australian Opena

Foto: Foto REUTERS

Za peti uzastopni plasman u polufinale na "grand slam" turnirima Sabalenka je ukupno provela na terenu tek nešto više od pet sati



MELBOURNE Braniteljica naslova pobjednice Australian Opena i druga tenisačica svijeta Arina Sabalenka plasirala se u polufinale ovogodišnjeg izdanja prvog “grand slama” sezone, ona je u četvrtfinalu uvjerljivo nadigrala Čehinju Barboru Krejčikovu sa 6-2, 6-3.


Za peti uzastopni plasman u polufinale na “grand slam” turnirima Sabalenka je ukupno provela na terenu tek nešto više od pet sati, a njezina sljedeća suparnica bit će Amerikanka Coco Gauff koja je ranije u utorak u četvrfinalu trebala više od tri sata kako bi svladala Ukrajinku Martu Kostjuk sa 7-6 (6), 6-7 ( 3), 6-2. Gauff je još uvijek neporažna u 2024. godini, ima 10 pobjeda iz isto toliko nastupa, nakon što je početkom siječnja obranila naslov u Aucklandu niz je nastavila i u Melbourneu.


U preostala dva četvrtfinala u srijedu će igrati Čehinja Linda Noskova i Ukrajinka Dajana Jastremska te Kineskinja Qinwen Zheng i Ana Kalinskaja.