Petak, 17. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

MOTOGP

Marquez najbrži u sprint utrci na Silverstoneu

Autor: Hina

05.08.2023. 20:16
Marquez najbrži u sprint utrci na Silverstoneu

Foto: Reuters



Najbolji svjetski Moto GP vozači odradili su na Silverstone stazi sprint utrku Velike nagrade Velike Britanije, a pobjedu je proslavio Španjolac Alex Marquez na Ducatiju Gresini. Iznimno napeta bila je subotnja sprint utrka, velikim dijelom zbog toga što se vozila na vlažnoj, a na nekim dijelovima i mokroj stazi. Pobjednik Marquez je sjajno odradio kompletni sprint te je stvorio tijekom utrke veliku prednost pred konkurencijom. No, u samoj završnici, u posljednjem krugu, opasno mu se približio Talijan Marco Bezzecchi koji je pokušao, ali do kraja ipak nije uspio izvesti potpuni obrat na samom vrhu.


Treće mjesto zauzeo je Španjolac Maverick Vinales na Apriliji, dok je četvrti bio Francuz Johann Zarco na Ducatiju-Pramac. Talijan Francesco Bagnaia, trenutačno vodeći u ukupnom redoslijedu, završio je utrku na 14. mjestu.


Prije nedjeljne Velike nagrade Velike Britanije vodeći Bagnaia ima 194 boda. Slijede Bezzecchi sa 167, Martin sa 163 te Binder i Zarco koji imaju po 115 bodova. Nedjeljna utrka počinje u 14 sati.