Srijeda, 4. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Problemi s koljenom

Marin Čilić sigurno propušta Davis Cup dvoboj protiv Austrije, hrvatski tenisač se javio iz bolnice

Autor: Hina

20.01.2023. 22:20
Marin Čilić sigurno propušta Davis Cup dvoboj protiv Austrije, hrvatski tenisač se javio iz bolnice

Foto: Foto REUTERS

Pozitivan sam i jedva čekam povratak na teren, ali sad sam usredotočen na odmor i rehabilitaciju koja je preda mnom, poručio je ČilićZAGREB Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić propustit će Davis Cup dvoboj protiv Austrije, koji je na rasporedu 4. i 5. veljače u Rijeci, jer je nakon konzultacije s liječnicima odlučio bolove u desnom koljenu riješiti operativnim zahvatom.


“Nakon konzultacija s nekolicinom specijalista, donio sam tešku odluku da se podvrgnem operaciji koljena, jer je to djelovala kao najbolja opcija za dugoročno rješenje ozljede koju sam zadobio početkom ove godine”, napisao je Čilić u poruci na Instagramu uz fotografiju iz bolničkog kreveta koja ga prikazuje s povezom na desnom koljenu.


Marin je napisao da je operacija protekla najbolje što je mogla.
“Nažalost, to znači da me neko vrijeme neće biti na teniskim terenima, ali ću zato imati više vremena za boravak kod kuće s obitelji i za sve one aktivnosti za koje nemam vremena na putovanjima. Pozitivan sam i jedva čekam povratak na teren, ali sad sam usredotočen na odmor i rehabilitaciju koja je preda mnom”, poručio je Čilić ne precizirajući kad bi mogao ponovno zaigrati.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Marin Čilić (@marincilic)


Za dvoboj protiv Austrije izbornik Vedran Martić već je prije nominirao Bornu Ćorića, Bornu Goju, Matu Pavića i Nikolu Mektića. Još nije objavljeno tko će zamijeniti Čilića.


Austrijski izbornik Juergen Melzer na raspolaganju bi trebao imati Dominica Thiema, Jurija Rodionova, Dennisa Novaka, Lucada Miedlera i Alexandera Erlera.


Pobjednik dvoboja Hrvatska – Austrija izborit će plasman u grupnu fazu završnice Davis Cupa.