Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

SUSRET U ZAGREBU

Marijan Kustić ugostio izvršnog direktora FARE-a Piaru Powara

Autor: P. N.

19.09.2023. 18:47
Marijan Kustić ugostio izvršnog direktora FARE-a Piaru Powara

Foto: Drago Sopta/HNS

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić primio je u sjedištu krovne organizacije hrvatskog nogometa izvršnog direktora FARE-a Piaru Powara, priopćeno je iz HNS-a.


Sastanku su prisustvovali i izvršni direktor HNS-a Tomislav Svetina i voditelj odjela prevencije sigurnosti i integriteta Jurica Jurjević, a na sastanku je zaključeno da su upravo događaji na posljednjoj utakmici veliki korak u borbi protiv svih oblika diskriminacije na nogometnim stadionima.


“Zajednički zaključak Hrvatskog nogometnog saveza i FARE-a je da je promptna reakcija kojom su pronađeni, uhićeni i osuđeni počinitelji djela na utakmici u Rijeci, uz prevenciju, najbolji put kako se ubuduće boriti protiv rasizma i diskriminacije, ne samo u nogometu već u cjelini. Zaključeno je i da će HNS sa svim partnerima nastaviti predanu borbu protiv rasizma i diskriminacije”, rekao je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.


“Bilo je zadovoljstvo susresti se s predsjednikom HNS-a, Marijanom Kustićem i njegovim suradnicima te čuti njihovu odlučnost da se bore protiv diskriminacije. Spremni smo podržati HNS svojom stručnošću kroz buduće aktivnosti za koje se nadamo da će uključivati akcijski plan koji će sagledati sva područja diskriminacije te opsežan angažman i edukaciju. Pozdravljamo perspektivu u kojoj su hrvatski nogometni stadioni mjesta na kojima nema diskriminacije”, istaknuo je izvršni direktor FARE-a Piara Powar.