Srijeda, 27. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Svečanost u Gospiću

Dodijeljene nagrade najuspješnijim sportašima i klubovima Ličko-senjske županije za 2022. godinu

Autor: Marin Smolčić

22.02.2023. 21:17
Dodijeljene nagrade najuspješnijim sportašima i klubovima Ličko-senjske županije za 2022. godinu

Foto: Marin SmolčićPovodom Dana sporta večeras je u dvorani Kulturno-informativnog centra Gospić  Zajednica sportova Ličko-senjske županije priredila povodom Dana sporta dodjelu nagrada i priznanja najuspješnijim sportskim klubovima i pojedincima za 2022. godinu. Svečanosti su osim sportaša i sportašica s područja Ličko-senjske županije  sudjelovali i brojni uzvanici, među kojima državni tajnik Ministarstva turizma i sporta Tomislav Družak.


-Drage sportašice i sportaši, uvaženi sportski djelatnici. Meni je izuzetna čast biti večeras s vama. U prostorno najvećoj hrvatskoj županiji, ali nažalost s najmanje stanovnika. Vjerujem da ćete uz vlastite snage i potporu Vlade RH poboljšati ukupnu situaciju, a na taj način i demografsku sliku. Pri tome je sport, zdrav način života vrlo važan za svaku župaaniju. Naše Ministarstvo pomno prati što se događa u segmentu sporta i kroz mnoge projekte i programe nastojimo sportu dati ulogu kakvu sport zaslužuje. Ovdje moram spomenuti Hrvatski olimpijski odbor, sve županijske i gradske sportske zajednice i svakako tisuće  sportskih udruga i pojedinaca. Pri tome nastojima posebno pomagati i pratiti lokalni sport kroz izgradnju sportske infrastrukture i novi Zakon o sportu koji je početkom ove godine stupio na snagu. Tako smo predvidjeli izravno financiranje županijskih sportskih zajednica. Zato ne sumnjam da će Zajednica sportova Ličko-senjske županije  ispravno dodijeliti sredstva za ovu namjenu, rekao je državni tajnik Družak.


U svojem govoru župan ličko-senjski Ernest Petry još je jednom čestitao svim laureatima i poželio im još bolje sportske rezultate u ovoj godini.
-Unatrag proteklih godinu i po dana potrudili smo se kako bi bi poticali na bavljenje sportom što veći broj mladih i naših sugrađana svih uzrasta. Zato se posebno zahvaljujem resornom Ministarstvu turizma i sporta. To se očitovalo u realizaciji brojnih projekata. Tako smo i jučer svečano potpisali i otvorili radove na izgradnji školskog igrališta u Švici pored Otočca. Pred nama su novi projekti kojima ćemo definitivno osigurati još bolje uvjete za bavljenje sportom mladih, ali i starijih generacija. Maksimalno smo poticali rad mladih sportaša i sportskih klubova kako bi oni na taj način imali što kvalitetnije uvjete za rad i bolje rezultate. U zadnje vrijeme imali smo odlične rezultate u tae-kwon dou, u boksu, u kuglanju, nogometu, rukometu, košarci… Ulaganja u sport će biti nastavljena i ovim putem pozivam sve klubove i pojedince da nam se u slučaju potrebe obrate, a mi ćemo im u skladu s našim mogućnostima izlaziti u susret. Ličko-senjska županija nastavlja na snažnoj revitalizaciji gospodarstva, rađaju se novi OPG-i koje uglavnoj osnivaju mlađi ljudi. To je ujedno jamstvo da smo na dobrome putu da bismo poboljšali našu demografsku sliku i zadržati mladost na području Ličko-senjske županije, naglasio je župan Petry.


U kategoriji najboljih sportskih rezultata posebne nagrade dobili su: Udruga „Srce Velebita“, Mate Udiljak, Žarko Furlan, Antonija Matić, KIC Gospić, Ravnateljstvo civilne zaštite-Područni ured Rijeka- Služba civilne zaštite Gospić, Barbara Tomljenović Jurković i JVP Gospić.  Posebno priznanje za razvoj sporta u Ličko-senjskoj županiji pripala su Marijanu Kustiću i Zlatku Daliću. Za meeijsko pokroviteljstvo nagrađen je radio Otočac.


Godišnje nagrade za sport u Ličko-senjskoj županiji dobili su Romano Bako iz Hrvatskog kluba Gospić, Saša Rapaić iz Kuglačkog kluba „Plitvice“, Jelena Marincel iz taekwon-do kluba Otočac, Marija Došen iz HNS-a i Maša Bulat iz NK „Nehaj“-Senj. U kategoriji mlade perspektivne ekipe slavili su: dječaci uzrasta U-15 iz RK Gospić, djevojčice U-12 iz RK Gospić i ženski rukometni klub „Senia“.


Najboljim trenerom proglašen je Veselin Lakićević. U kategoriji najboljih sportaša i sportašica do 18 godina dobitnici su boksači iz BK Senj Dino Selak i Nika Lopac. 


Svečanosti su natočili i tajnik HOO  Siniša Krajač, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, predsjednik Zajednice sportova Ličko-senjske županije Milan Radošević i mnogi istaknuti sportski djelatnici državne i županijske razine.