Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Hrvatska reprezentacija

Zadranin Luka Lovre Klarica u sastavu za Euro!

Autor: Alen Plahinek

09.01.2024. 12:37
Zadranin Luka Lovre Klarica u sastavu za Euro!

Foto: Jozo Cabraja/kolektiff



Zadarski rukomet nakon gotovo deset godina posta konačno ima seniorskog reprezentativca na velikom natjecanju. Nakon braće Valčić, Tončija i Josipa, te Ivana Ninčevića, novi hrvatski reprezentativac koji će se boriti na predstojećem Europskom prvenstvu je Luka Lovre Klarica.


– Presretan sam jer je to nešto novo u mojoj karijeri. Igrao sam s klubom protiv jako punih velikih imena, međutim reprezentacija je nešto posebno. Posljednjih nekoliko dana, od utakmice sa Slovenijom bilo je iščekivanje hoću li ići na Euro. Ovo mi je prvo veliko natjecanje s reprezentacijom i pozitivno sam nervozan glede toga. Vjerujem da sam spreman i da ću opravdati svoj status – kazao je Klarica.


Sjajni desni vanjski u Zagrebu igra fantastičnu sezonu, a to je prepoznao i izbornik Goran Perkovac. Nametnuo se Klarica i tijekom pripremnih utakmica, naročito u susretu protiv Slovenije, gdje je zabio četiri gola iz četiri šuta. Osim toga, hvalevrijedna je Klarica i na poziciji obrane, što je posebno važno izborniku Perkovcu, da igrač može jednako kvalitetno igrati u oba pravca.




Slatke brige imao je Perkovac na gotovo svakoj poziciji, no ono što je posebno “zazvonilo” je da od četiri sjajna desna vanjska, na Prvenstvo u Njemačku ne ide Luka Stepančić. Malo iznenađenje je i treći vratar Kristijan Pilipović koji je dobio priliku ispred Dominika Kuzmanovića, dok kod ostatka reprezentacije sve prema očekivanjima.


Hrvatski reprezentativci Euro otvaraju u petak utakmicom protiv Španjolske. Najteži ispit odmah na početku Prvenstva.  Nakon toga Hrvati igraju još protiv Austrije i Rumunjske, koje bi trebale biti lakši protivnik, no kako se voli reći – danas svi igraju rukomet i nema lakog protivnika.



Popis igrača za Euro 2024.


  1. MATEJ MANDIĆ – RK ZAGREB
  2. FILIP IVIĆ – CHAMBERY SAVOIE MONT BLANC HANDBALL
  3. KRISTIAN PILIPOVIĆ – KADETTEN SCHAFFHAUSEN
  4. MARIN JELINIĆ – OTP BANK – PICK SZEGED
  5. LOVRO MIHIĆ – ORLEN WISLA PLOCK
  6. MARIO ŠOŠTARIĆ – OTP BANK – PICK SZEGED
  7. FILIP GLAVAŠ – RK ZAGREB
  8. TIN LUČIN – ORLEN WISLA PLOCK
  9. MARKO MAMIĆ – SC DHfK LEIPZIG
  10. ZVONIMIR SRNA – RK ZAGREB
  11. DOMAGOJ DUVNJAK – THW KIEL
  12. IGOR KARAČIĆ – KS KIELCE
  13. LUKA CINDRIĆ – DINAMO BUCURESTI
  14. IVAN MARTINOVIĆ – MT MELSUNGEN
  15. MATEO MARAŠ – MOL TATABANYA KC
  16. LUKA LOVRE KLARICA – RK ZAGREB
  17. TOMISLAV KUŠAN – LH-LIMOGES HANDBALL
  18. VERON NAČINOVIĆ – MONTPELLIER HB
  19. MARIN ŠIPIĆ – HC KRIENS – LUZERN