Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

ABA liga, 23. kolo

Luka Božić po deveti put MVP runde

Autor: Andrija Dešpoja

19.03.2024. 14:08
Luka Božić po deveti put MVP runde

Foto: Mate Komina



Nakon kompletiranja 23. kola regionalne lige s jučerašnjim srazom Krke i Splita bilo je jasno da će nagrada za najkorisnijeg igrača ponovno otići u ruke člana Zadra Luke Božića. Bjelovarski as je danas i službeno, čak deveti put ove sezone, proglašen MVP-jem runde i velikim koracima grabi k ponavljanju lanjskog uspjeha kada je proglašen najkorisnijim igračem cijele lige.


Poslije uvjerljivih izdanja u 3., 4., 5., 8., 10., 12., 13. i 19. kolu, neprikosnovenim se Božić našao i u posljednjoj rundi u kojoj je Zadar nadigrao Cedevitu Olimpiju s 88:65 na svom terenu, čime se sastav Danijela Jusupa vinuo do najvišeg plasmana ove sezone, četvrte pozicije u poretku. Bjelovarski kiborg odigrao je novu fenomenalnu partiju s 26 koševa, sedam skokova i osam asistencija, ostvarivši najveću valorizaciju od 34 indeksna poena.


Zanimljivo, Božić je po drugi put ove sezone postao MVP-jem kola u srazu sa „Zmajčekima“ koje je detronizirao i u ljubljanskom okršaju u 10. kolu. Tri runde prije kraja osnovnog dijela natjecanja najbolji igrač Jusupovog sastava i dalje je najizgledniji kandidat za osvajanje MVP titule, koja je ove sezone nazvana po preminulom Dejanu Milojeviću, s prosjekom od 30 indeksnih poena, dok su mu prva pratnja Kenan Kamenjaš iz Budućnosti s prosječnom valorizacijom 20.9 te član Crvene zvezde Nikola Topić koji je na 19.5.




Što se tiče najboljih u pojedinačnim statističkim kategorijama netom završenog kola, tu je Božić odnio primat kao najbolji strijelac s 26 poena, skakački je najistaknutiji bio Marko Jošilo iz Igokee s 13 uhvaćenih lopti, najuspješnijim dodavačima pokazali su se McKinley Wright iz Budućnosti i Anthony Lewis iz Mornara s devet asistencija svaki, dok je titula naj kradljivca lopti 23. kola podijeljena između čak petorice igrača, a dvojica stižu iz redova Zadra. Tako su se Arijan Lakić i Juan Davis s tri ukradene lopte pridružili ostalim laureatima koje čine Ognjen Stanković (Igokea), Bruno Caboclo (Partizan) i Uroš Plavšić (Mega).