Petak, 17. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

RUKOMET

Leo Zorica, trener rukometaša Biograda: 'Imamo kadar koji može do titule'

Autor: Alen Plahinek

11.09.2023. 11:30
Leo Zorica, trener rukometaša Biograda: 'Imamo kadar koji može do titule'

Foto: KRISTIAN VUNIĆ/RK BIOGRAD



Seniorska momčad Rukometnog kluba Biograd priprema se za novu sezonu 2.HRL Jug, koja počinje posljednjeg dana rujna. Biograjci novu sezonu otvaraju u gostima kod druge momčadi Metković-Mehanike. Pripreme za taj i sljedeći 21 susret teku punom parom, no kako kaže trener Leo Zorica, njegovi se igrači »još skupljaju na treninzima«.


– Mi smo klub gdje se trenira iz ljubavi prema ovom sportu. Dosta igrača je još na sezonskim poslovima, pa dođu na trening kada stignu, dakle još nemamo kontinuitet, no to će ubrzo prestati. Ulazimo u treći tjedan priprema i sada bi se sve kockice trebale početi slagati jer bi se igrači trebali početi vraćati natrag sa sezoskog rada. Za sada sve ide po planu i programu, nema nikakvih ozljeda s onima koji su u treningu – rekao je Zorica.


Odličan ljetni prijelazni rok odradili su Biograjci te u svoje redove iz Gospića doveli dva vrlo jaka igrača, Šimu Markića i Dražena Petrovića. Prošla su obojica kroz mlađe uzraste kluba iz Biograda te igrali i za prvu momčad, no onda su otišli u »bolje sutra«, ali su se ponovno vratili kući.




– Šime i Dražen su se vratili i to je za nas i naše ambicije jako velika stvar. Moram istaknuti kako će jedan od ključnih igrača prošle sezone Dino Pavlović ove sezone igrati koliko bude moao. Dino je preselio u Zadar i neće nam uvijek biti na raspolaganju, ali što je tu je. Imamo iznimno jaku momčad i možemo napasti prvo mjesto, odnosno tražiti prolaz u jači rang natjecanja, dakle u 1. HRL Jug – poručio je Zorica te dodao kakvu sezonu očekuje.


– Prošla se sezona svela na svega »dva slova na papiru«, Split i nas, ali za ovu mislim da će biti puno izjednačenija. Kako sam već rekao »pucamo« visoko, veliki smo optimisti, no isto tako ima mnogo više kvalitetnijih momčadi nego što je to bio slučaj prošle godine. To što će biti više kvalitetnijih i izjednačenijih momčadi je dobro za našu ligu.


Najviše zato što još momčad nije u potpunosti na okupu, Biograjci još nisu krenuli s pripremnim utakmicama i stavljanjem »šlaga na tortu« pred natjecateljsku godinu.


– U dogovorima smo sa Zadrom i Splitom za odigrati poneku pripremnu utakmicu, no još za sada nismo ništa službeno dogovorili. Sezonu otvaramo u Metkoviću, protiv druge momčadi Mehanike. Ne znam što očekivati od njih, jer su tek sada ušli u naš rang natjecanja. Prva momčad Mehanike je premijerligaš, tako da ne znam radi li se ovo o mlađim uzrastima ili kome već. Nezahvalno je davati neke najave. Drugo kolo, 7. listopada igramo prvi puta doma ove sezone, a u goste nam dolazi Solin – zaključio je Zorica.