Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

3.NL-jug

Leo Šarić preuzeo Primorac, Zadru biti ili ne biti

Autor: Alen Plahinek

28.10.2023. 12:04
Leo Šarić preuzeo Primorac, Zadru biti ili ne biti

Foto: Luka Jeličić



Nogometaši Primorca ostali su bez trenera, nakon što je njihov dosadašnji strateg Dragan Blatnjak otišao u Hajduk, gdje će biti pomoćni trener u stručnom stožeru Mislava Karoglana. Iako je to friška informacija, Biograjci su se brzo organizirali i pod vodstvom Lea Šarića putuju u Klis na megdan Uskoku u 11. kolu 3. NL Jug.


– Ja sam sportski direktor, ali sam inače i trener, tako da smo se Uprava, igrači i ja usuglasili da vodim momčad. Koliko dugo ću biti trener, ne znam. Iskreno, na prekretnici sam, vidjet ćemo kakav će biti rezultat protiv Uskoka pa ćemo onda svi biti pametniji. Smatram da smo kvalitetniji od Uskoka i idemo pokušati pobijediti – rekao nam je Šarić, te se osvrnuo na sada već bivšeg trenera.


– Dragan Blatnjak je jako dobar, studiozan trener. Napravio je pravi posao kad je bio s nama. Realno, svima je san doći u Hajduk i Blatnjaku će ovo biti novi veliki izazov u trenerskom poslu. U karijeri je igrao za Hajduk, tako da ne ide u nešto nepoznato, samo što sada neće biti u kopačkama na terenu, nego u patikama kraj terena – zaključio je Šarić.


Prvak na Stanovima




Zadar će igrati jedan od dva derbija 11. kola, protiv Zagore, prošlogodišnjih prvaka. Igrači sa Stanova u prošlom kolu su upisali poraz u županijskom derbiju od Hrvatskog viteza u Posedarju, čime pali s prvog na četvrto mjesto. Unešićani su drugi, s bodom prednosti.


– Igramo protiv kvalitetne ekipe, s nekoliko izuzetnih pojedinaca, kao što su Gabrić, Krajina, Maretić, Blažević, dva iskusna stopera bez obzira na to što imaju 22 godine. Bit će teško, no iza nas imamo jedan dobar niz, izuzev utakmice u Posedarju koja je bila u baš teškim, nenogometnim uvjetima, ali na dobrom smo putu. Pozivam i navijače, trebat će nam i podrška s obzirom na to da gosti sigurno dolaze sa svojim navijačima – rekao je Oršulić. Utakmica se igra danas od 15 sati na Stanovima.


Posedarci u Omišu


Vodeća momčad lige, Hrvatski vitez, gostuje u Omišu, koji se ove sezone vratio među trećeligaše. Ovo će biti i drugi od dva derbija kola. Posedarci već 12 utakmica u nizu ne znaju za poraz. Susret u Omišu biti će dvoboj prve i treće momčadi prvenstva. Omišani su ove sezone upisali svega dva poraza, od toga jedan je zahvaljujući Primorcu prije dva kola. Nakon toga upisali su dvije pobjede zaredom. Utakmica počinje danas od 15 sati.