Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Treća NL Jug, 10. kolo

Vlatko Blažević pogodio protiv Zadra i doveo Hrvatski vitez na prvo mjesto

Autor: Šime Ćurko

21.10.2023. 18:44
Vlatko Blažević pogodio protiv Zadra i doveo Hrvatski vitez na prvo mjesto

Foto: Luka Jeličić



Igrala se 80. minuta kada je Čurjurić tražio i pronašao prostor za udarac s vrha 16-erca. Vratar Matasović je “izvadio” loptu iz donjeg lijevog kuta, i odbio je do Jordana, koji je s desne strane vratio u sredinu, gdje je Blažević u padu iz blizine zabio za 1:0. Bio je to trenutak odluke trećeligaškog (i županijskog) derbija u Posedarju, u kojem su domaćini ponovno pokazali da znaju kako igrati sa Zadrom, osvojivši tri boda koja su im donijela prvo mjesto na ljestvici. Sačuvali su pritom Posedarci dvije tradicije, ove sezone nisu izgubili utakmicu (pet pobjeda, pet remija), a igračima sa Stanova su zadali novi udarac, budući da ih Zadrani nijednom nisu pobijedili u sedam službenih utakmica. Rasplet dvoboja dogodio se u trenutcima kada su Posedarci pritisnuli Zadrane, koji su teško izlazili za svoje polovice. A to su situacije u kojima kvaliteta i iskustvo Čurjurića, Čirjaka, Jordana i ostalih iskusnih domaćih aduta dolaze do izražaja.


Očekivano, gledatelji nisu puno vidjeli od igre, budući da je bilo teško kontrolirati loptu po natopljenom terenu, koji je onemogućio svaku želju za kreacijom. Hrvatski vitez se u tome bolje snašao, i sve karte bacio na udarce iz daljine, dok je Zadar igrao “od noge do noge”, kao da su uvjeti idealni, a tako je praktično bilo nemoguće zaprijetiti vrataru Pinčiću, koji je, osim što je pohvatao nekoliko “svijeća”, bio nezaposlen.


U siromaštvu prilika za pogodak mogu se izdvojiti pokušaji Čurjurića i Čirjaka, koji su u prvom poluvremenu u dva navrata oprobali udarac. Nije to bilo daleko od okvira gola. Zaiskrilo je u 24. minuti, nakon međusobnog povlačenja za dres Begonje i Luetića. Brzo je nastala gužva na polovici Posedaraca, koju je sudac Lukša Klaić riješio žutim kartonima za spomenuti dvojac, te Bačića, koji je u sve utrčao “iz drugog plana”. Posedarci su najbliži pogotku u prvom poluvremenu bili u 44. minuti, kada je Čurjurić s 30-ak metara “žabicom” pogodio desnu vratnicu. Zadar je u napadačkom dijelu ostao suzdržan, loptu su “tražile” Luetića i Jurića, ali put prema napadačima nisu pronašle. Na kraju je sve završilo stiskom rukom igrača i trenera obje momčadi.




Redoslijed: 1. Hrvatski vitez 20, 2. Zagora 20, 3. Omiš 20 4. Zadar 19, 5. Junak 18, 6. Primorac (-1) 18 bodova…



HR. VITEZ 1 : ZADAR 0


POSEDARJE – Igralište Gordan Demo. Gledatelja: 300. Sudac: Lukša Kaić (Konavle), Pomoćnici: Kuran (Metković), Radonić (Vitaljina). Strijelac: 1:0 Blažević (80′). Žuti kartoni: Tokić, Begonja, Bačić, Čurjurić, Čirjak (Hr. vitez); Žulj, Luetić, Vukadinović (Zadar).
HRVATSKI VITEZ: Pinčić, Begonja, Blažević (od 87+ Ćelić), Čurjurić, Buenanueva (od 67′ Kevrić), Čirjak, Bačić (od 67′ Jordan), Zdrilić (od 46′ Kralj), Zebić (od 46′ Pedišić), Tokić, Jurjević. Trener: Marko Pinčić.
ZADAR: Matasović, Kordić, Muić, Jukić Peladić (od 69′ Vukadinović), Jurić (od 76′ Perić), Luetić (od 84′ Stokić), Žulj, Jakir, Gregov, Djeveljekaj, Serbinov (od 84′ Stokić). Trener: Marin Oršulić.


Pinčić: Doveli smo Zadar do toga da se mora braniti


Nakon utakmice oba trenera prokomentirala su županijski derbi.
Marko Pinčić, Hrvatski vitez: Zaslužili smo pobjedu, na kojoj čestitam svojim igračima. Čestitam i Zadru. Presudilo je to što smo doveli Zadar u situaciju da moraju braniti gol, da se vrate u svoju zonu, a mi smo tada jako opasni. Drago mi je da se ovakav derbi dogodio u Zadarskoj županiji, to znači da ima materijala i prostora za napredak. Mi smo šest mjeseci bez poraza, a to ne može momčad koja nema kvalitetu.


Marin Oršulić, Zadar: Čestitke Posedarju na pobjedi. Prema prilikama koje su imali, zaslužili su tri boda. Bolje su se snaši u uvjetima u kojima je besmisleno razgovarati o taktici. Težak teren nam nije odgovarao, ali nema alibija za poraz. I dalje smo u vrhu ljestvice, borimo se za prvo mjesto i gledamo prema naprijed. Želim pohvaliti oba sastava za korektnu igru, kao i domaćine na dočeku.


U Biogradu ozlijeđen sudac


Danas su utakmicu 10. kola Treće NL Jug trebali odigrati Primorac i Vodice, no taj je dvoboj pomaknut za utorak 24. listopada u 15 sati.
– Pred početak utakmice došlo je do ozbiljne ozljede prvog pomoćnog suca, koji se nije osjećao sposobnim za odsuditi utakmicu, te je prevezen vozilom HMP u bolnicu u Zadar. Glavni i drugi pomoćni sudac nisu bili za nastavak utaknice bez svog pomoćnog sudca – piše u izvještaju Hrvoja Bobana, delegata utakmice.