Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Prva ženska liga, 2. kolo

Košarkašice Zadra love novi trijumf

Autor: Paulo Sarić

04.11.2023. 10:27
Košarkašice Zadra love novi trijumf

Foto: Luka Jeličić



Drugo kolo Prve ženske lige košarkašicama Zadra donosi novi domaći izazov. Igračice Josipe Zanki danas u ranom poslijepodnevnom terminu dočekuju Vodice u reprizi dvoboja pretkola Kupa Ružica Meglaj-Rimac, u kojem su upisale uvjerljivu pobjedu (86:44).


– Vodice će se uz nas i Varaždin boriti za prva dva mjesta u ligi. Gošće vole košarku s puno trke, kontakta te igraju agresivno u oba pravca. Cijeli tjedan smo se spremale za susret i shvaćamo ga vrlo ozbiljno. Uspijemo li riješiti njihov presing i adaptirati se na agresivnu igru, vjerujem da pobjeda neće doći u pitanje – kazala je Zanki.


Josipa Zanki (ŽKK Zadar)

FOTO: Mate Komina


Prekjučerašnji ždrijeb Kupa Ružica Meglaj-Rimac Zadranke je u osmini finala spario s košarkašicama Broda na Savi koje su u prvih pet kola elitnog razreda hrvatske ženske košarke upisale samo jednu pobjedu, no pritom su triput tijesno poražene.




– Kvaliteta je nedvojbeno na strani Brođanki, koje su, bez obzira na omjer pobjeda i poraza, to i pokazale u prvom dijelu Premijer ženske lige. Naš »forte« su mladost, ludost i ogromna želja za dokazivanjem. Imat ćemo tjedan dana priprema, napravit ćemo dobar skauting i pokušat ćemo što je moguće duže držati egal te se nadati da ćemo u završnici moći ozbiljnije zaprijetiti – dodala je trenerica Zadra, naglasivši značaj tog dvoboja za ekipu s Višnjika.


– To je, prije svega, velika nagrada za klub i za naše igračice. Bez obzira na činjenicu da Brod na Savi u utakmicu ulazi kao veliki favorit, mi zasigurno nećemo izvjesiti bijelu zastavu. Dat ćemo sve od sebe, »baciti se na glavu« i nadati se da možemo iznenaditi – poručila je Zanki.


Utakmica se igra danas u dvorani 3 ŠC Višnjik, s početkom u 12.30 sati.