Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

ABA liga, 25. kolo

Košarkaši Zadra u 18 sati ugošćuju FMP

Autor: Andrija Dešpoja

28.03.2024. 07:55
Košarkaši Zadra u 18 sati ugošćuju FMP

Foto: Luka Jeličić



Ako su se u svlačionici na Višnjiku žalili protekla dva tjedna da su morali vikendima igrati po dvije utakmice, onda se naredno razdoblje od 12 dana u kojem košarkaše Zadra očekuje čak pet ogleda može proglasiti elementarnom nepogodom. Ubrzani ritam hrvatskog prvenstva donijet će tako čak tri kola u tek tjedan dana, i stisnut će se između dvaju završnih kola regionalne lige koja je svakako u većem fokusu igrača Danijela Jusupa od relativno lagodne plovidbe Premijer ligom.


Nezaliječeni igrači




A maksimalan fokus je pak na današnjem protivniku, FMP-u, koji stiže u Krešin dom potpuno rasterećen, dok je Zadranima pod mus uzeti dva boda kako bi ostali u trci za četvrtim ili petim mjestom. Zapravo, momčad iz Železnika je jedina od svih 14 u ligi koja se u 25. kolu ne bori za ništa, jer ne može ni ispasti, a ne može ni doći do doigravanja. To je dakako dvosjekli mač za Jusupovu momčad kojoj rasterećenost gostiju kao ni podizanje njihove forme u zadnje vrijeme sigurno ne ide u prilog, a otegotnu okolnost im predstavlja činjenica da se još uvijek nisu od ozljeda zaliječile važne karike Marko Ramljak i Karlo Žganec


– Radimo sve da ih osposobimo, a hoćemo li uspjeti, vidjet ćemo. Adem Mekić je dobio sina pa smo ga pustili kući, međutim danas (jučer op.a.) bi se trebao vratiti. FMP je dosta mijenjao roster kroz sezonu, sada su se posložili, što su i pokazali protiv Budućnosti s agresivnom igrom i raspoloženim napadom. Imaju bekove i centre, imaju igrače koji mogu pogoditi s vanjskih pozicija, u globalu se radi o momčadi koja je slagana za FIBA-inu Ligu prvaka – istaknuo je Jusup koji potom nije mogao zaobići njemu ne baš najugodnije pitanje vezano za pozicije u doigravanju. Radi se o aktualnoj temi koja je prije prošlotjedne utakmice u Čačku bila puno ljepša za Zadrane.


Borba za pozicije


Nakon slavlja kontra “Zmajčeka” u pretprošloj rundi otvorila se mogućnost da se napadne i visoko četvrto mjesto, no poraz od Borca te pobjede Ljubljančana i Mege dovele su do toga da se i peto mjesto čini teško dostižnim. No, ta matematika nije nešto oko čega se razbijaju glave u zadarskoj svlačionici, već se samo razmišlja o momčadi iz Železnika.




– Primarni cilj ostanak u ligi je osiguran, sada je izvjesno da ćemo biti u doigravanju, a protiv koga ćemo igrati ovisi i o drugim rezultatima. Nikad nismo kalkulirali, bitno je da damo naš maksimum, pa ćemo pogledati na kraju gdje smo. Mega? Gledao sam utakmicu protiv Crvene zvezde, bili su rastrčani, odlično su igrali. Oni su u prednosti jer igraju jednu utakmicu tjedno, imaju prostora za trenažni proces, nama ta svježina evidentno nedostaje u nekim utakmicama, ali guramo dalje – prokomentirao je strateg Zadra utrku između Zadra i Mege, te za kraj poentirao s tradicionalnom porukom vjernim navijačima koji bi trebali kao i u svakom dosad regionalnom ispitu na domaćem parketu dati pravi vjetar u leđa.


– Zahvaljujem navijačima na podršci, čini mi se da su zaživjeli s momčadi, veseli me i broj djece koja nam dođu nakon utakmice. To je po meni i važnije od pobjede – zaključio je Jusup najavu utakmice koja počinje u 18 sati uz izravan prijenos na Areni Sport 1.