Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Reakcije trenera

Jusup: Ne sjećam se kad smo primili 89 poena

Autor: Andrija Dešpoja

22.03.2024. 22:22
Jusup: Ne sjećam se kad smo primili 89 poena

Foto: Mate Komina



Stigli su Zadrani u Čačak s egidom favorita jer su momčad koja konkurira i za visoko četvrto mjesto, dok je domaćin bio u negativnom nizu od čak šest poraza. No, uzalud je momčadi Danijela Jusupa bila ta računica, posebno jer su u Šumadiju stigli bez dvojice iznimno bitnih igrača koji su pogotovo nedostajali na obrambenom kraju terena gdje se nikako nije uspijevalo doći do stabilnosti. A da bez konkretne čvrste obrane Zadar teško može dobiti utakmicu na strani u ABA ligi svjestan je i Jusup koji je po završetku ogleda koji je udaljio njegovu momčad od prednosti domaćeg terena u četvrtfinalu doigravanja zasluženo priznao protivniku nadmoć.


– Čestitam Borcu na pobjedi. Igrali smo oslabljeni, bez Žganeca i Ramljaka, i to se vidi na rezultatu, naročito u defenzivnom dijelu. Imali smo problema i s njihovim napadačkim skokom, ne sjećam se kad smo zadnji put primili 89 poena. Na ta dva segmenta moramo poraditi i posvetiti se obvezama koje su pred nama – lakonski je odradio Jusup odjavu utakmice koja je po mnogočemu bila atipična u odnosu na mnoge prije. Uz velik broj primljenih poena, te izostanka konkretnijeg učinka Luke Božića kojeg su Čačani uspješno zatvorili, štekao je poprilično skok koji je s 40 naprema 30 otišao na stranu domaćina. Zato je zadovoljstvom s ostvarenim zračio trener Borca Dejan Mijatović, jer dobiti Zadra dvaput u sezoni nešto je s čime se ne može podičiti puno momčadi u ligi.


– Bila je to psihološki izuzetno teška utakmica za nas nakon niza poraza, došao je Zadar kojemu je ova utakmica značila za omjer s Cedevitom Olimpijom. Zadar je sjajan tim, Jusup ih je utrenirao da igraju izuzetno i kao kuriozitet mogu izdvojiti da su ga ove godine uspjeli dvaput pobijediti samo Crvena zvezda i mi. Bili smo karakterni, nismo odustali, napravili smo seriju od 15 poena i psihološki došli u situaciju da kontroliramo utakmicu do kraja – istaknuo je Mijatović.