Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

HT premijer liga

Košarkaši Zadra slavili na gostovanju kod Gorice

Autor:

06.02.2023. 20:07
Košarkaši Zadra slavili na gostovanju kod Gorice

Foto: KK ZADAR



Zadar se u Velikoj Gorici u sklopu 19. kola HT Premijer lige pojavio s debelim igračkim hendikepom, izostali su Luka Božić, Antonio Jordano i Antonio Sikirić, no nije se to pokazalo preprekom za pobjedu na parketu fenjeraša u ligi. Domaćin je pak bio lišen usluga svog ponajboljeg igrača, centra Dine Cinca i to je posebno Jusupova momčad iskoristila u dvoboju koji se osim uvodnih deset i u završnim minutama pokazao klasičnom jednosmjernom ulicom, a toj gostujućoj dominaciji najveći doprinos je ugradio tercet Drežnjak-Ramljak-Žganec koji se u prvom poluvremenu pokazao krivim za 36 od ukupnih 43 poena svoje momčadi. Posebno inspiriran bio je Drežnjak koji je sa 16 poena najviše vukao prema dvocifrenom vodstvu na odmoru.


Napadački skok Žganeca


Imali su Zadrani finih šest viška (8:14) pred smiraj prve dionice, a prema drugoj četvrtini ipak se otišlo s početnim postavkama (19:19), jer su u redovima Gorice nišanske sprave namjestili Gunjina i Jelenković. Međutim, u drugoj četvrtini kvaliteta gostiju počinje sve više dolaziti do izražaja, dok su se neumoljivima po Goričane pokazale dvije trice Ramljaka i jedna Lakića kojom se Zadar našao na 14 plusa (27:41). Domaći sastav malo su u život pred odlazak prema svlačionicama vratili dalekometni projektili Ležaića i Uljarevića (33:43), no sve je to bilo uzalud za Turopoljce kojima je susret s realnošću stigao već u prvim minutama nastavka kada je Jusupova momčad odlepršala na 18 viška (37:55). Veliku požrtvovnost iz prvog poluvremena preslikao je u tim trenucima Žganec, skupio je stasiti gostujući igrač u nepunih 14 minuta u igri čak 13 skokova, od čega je čak devet bilo napadačkih.


Muka u završnim minutama


Laki bijeg početkom treće četvrtine signalizirao je Jusupu da na odmor pošalje svoje najubojitije igle i ukaže priliku rezervistima koji su uz ponešto muke u završnim minutama kada se domaćin došuljao do sedam zaostatka (68:75) uspjeli privesti priču u Velikoj Gorici sretnom kraju. Predvodnikom do 14. pobjede u domaćem prvenstvu pokazao se Drežnjak koji je ubacio 22 koša i uhvatio osam lopti, Žganec je također upisao izniman učinak od 15 poena i 14 skokova, dok je kapetan Ramljak dodao 14 koševa i pet skokova. Kod Goričana s 14 poena prednjačili su Lužaić i Uljarević.


GORICA 71 – ZADAR 82




(19:19, 14:24, 13:22, 25:17)


VELIKA GORICA – Gradska sportska dvorana. Gledatelja: 150. Suci: Denis Hadžić, Jelena Tomić i Andrea Đuraki.


GORICA: Uljarević 14, Mašić 5, Batur 6, Nakić-Vojnović 8, Lužaić 14, Jelenković 5, Oštrić, Majić 6, Miloloža, Sokol, Porobić, Gunjina 13. Trener: Braslav Turić.


ZADAR: Davis 4, Klarica 5, Žganec 15, Čampara 9, Matulina, Njegovan, Lakić 11, Drežnjak 22, Ramljak 14, Šantelj 2. Trener: Danijel Jusup.