Petak, 17. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

'CILJ JE DOIGRAVANJE'

Košarkaši Sabunjara iz Privlake i ove sezone nastupat će u Zadarskoj ljetnoj ligi

Autor: Andrija Dešpoja

30.06.2023. 11:17
Košarkaši Sabunjara iz Privlake i ove sezone nastupat će u Zadarskoj ljetnoj ligi

Foto: Arhiva ZL



Od 12 prijavljenih momčadi za Zadarsku košarkašku ljetnu ligu čak osam ih je gradskih-zadarskih momčadi, dok samo tri sastava dolazi iz prigradskih mjesta koje su poput Pristana prošle godine često znale pomrsiti račune ostatku konkurencije. Ove sezone momčad iz Sv. Filipa i Jakova neće braniti titulu, ali su zato svoju prijavu na vrijeme poslali Bibinjci, Sukošanci te jedan od istinskih starosjedilaca ovog popularnog natjecanja Sabunjar iz Privlake koji je posebno uspješan bio u starom formatu koji je i zaključen njihovim naslovom pred točno sedam ljeta. Želje i motiva da se ponovi ta šampionska 2016. u redovima Sabunjara svakako ima, a voditelju privlačkog tima Tomislavu Grbiću primarna je zadaća pokušati nadmašiti lanjski doseg.


Braća Svoboda


– Već godinama nastupamo s istom momčadi koja je spoj domaćih dečkiju i prijatelja sa strane. Otkada je novog formata Ljetne lige nismo imali nekih zapaženih uspjeha, ni blizu 2016. godini kada smo uzeli titulu, ali to ne znači da ovog ljeta nemamo aspiracije. Prvenstveno nam je cilj proći skupinu, tj. izboriti plasman u doigravanje, a onda je sve moguće, pa da i možda ponovimo tu 2016.- kazao je voditelj i igrač Sabunjara koji smatra da će im novi sustav natjecanja biti naklonjeniji u odnosu na lanjsku sezonu kada nisu prošli u razigravanje zbog nepovoljnije koš-razlike.


– Prošle godine smo pomalo nesretno ispali u skupini. Tri su momčadi imale omjer 1-2, a na kraju su zbog boljeg koš količnika dalje išli Strožanac i Pristan. Sustav koji je uveden za ovu sezonu po meni je puno bolji jer će se manje kalkulirati i svaka utakmica u skupini će biti bitna.




Privlačanci nisu poput mnogih konkurenata imali glavobolja oko sastavljanja rostera. Kostur sastava je praktički isti već sedam-osam godina i zato problema s uigravanjem neće biti.


– Dugi niz godina nositelji igre su nam braća Svoboda, Ivan i Noa. Obojica su profesionalni košarkaši, stariji Ivan je iskusan premijerligaški igrač koji je dugo nosio dres Hermes Analitice i on je najzaslužniji što smo se 2016. okrunili naslovom. Noa je lani bio član U20 reprezentacije i nastupao je za Škrljevo, a uz braću Svobodu tu su još domaći dečki poput braće Begonje, Vinka Glavana i moje malenkosti koji smo svi svojevremno igrali u Prvoj ligi. Izdvojio bih i našeg mladog i perspektivnog Antu Mustaća koji je budućnost privlačke košarke. Bez obzira na pojedince smatram kako nam je daleko najveća snaga nam to što smo svi jako dugo već skupa i poznajemo se u dušu, i na terenu i izvan njega.


Foto: Arhiva ZL


Otvaranje protiv Bibinja


Kvaliteta se poprilično zgusnula s prijavljenih 12 momčadi, a među njima je Grbić naglasak stavio na Smiljevac koji je okupio respektabilan tim. Privlačanci će pak biti puno pametniji nakon prvog kola koje im na megdan donosi nove članove Ljetne lige, Bibinje.


– Predviđam tijesnu borbu između svih sudionika, jer je uopće teško razaznati tko su izraziti favoriti. Možda bih ipak tu izdvojio Smiljevac koji po meni ima najjaču ekipu. Nema zadnja dva pobjednika, Kampo Kaštela i Pristana, ali ima dosta kvalitetnih sastava i mislim da će biti jako zanimljiva liga s puno dobrih utakmica. Otvaramo protiv Bibinja za koje mi je jako drago da su se uspjeli konačno skupiti i prijaviti se u Ljetnu ligu. Bibinje je jedno veliko košarkaško misto i sigurno će dobro doći da se malo razbije pretežito gradski štih lige – kazao je za kraj Grbić.


Foto: FACEBOOK/ZADARSKA LJETNA LIGA