Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Završni turnir Lige bez granica

Plusice lagano do finala

Autor: Paulo Sarić

20.05.2023. 22:11
Plusice lagano do finala

Foto: Mate Komina



Košarkašice Zadar Plusa izborile su plasman u finale regionalne Lige bez granica. Premda oslabljene neigranjem Sanje Kovačević, igračice Šime Kraljevića su u drugom polufinalnom susretu završnog turnira koji se igra na Višnjiku savladale Kranjsku Goru rezultatom 82:50.


Prvi poeni na susretu su bili djelo slovenske ekipe, no “Plusice” su brzo preuzele kontrolu nad događanjima na parketu i nakon početnog vodstva Jeseničanki krenule u seriju 14:3 zahvaljujući kojoj su prvu četvrtinu završile s ugodnih 16:8. Gošće su na krilima napadačkog skoka nakratko priprijetile i početkom druge dionice prišle na posjed zaostatka, no nije trebalo dugo čekati da se Zadranke odvoje na dvoznamenkastu prednost. Dogodilo se to nakon koša Julie Arnwine za 27:15 u 13. minuti. Upravo je mlada Amerikanka povukla svoju ekipu, ubacivši 14 poena do velikog odmora pa se u svlačionice otišlo s ugodnih 41:28 iz perspektive “Plusica”.


Otvaranje nastavka nije donijelo veće promjene. Premda su Slovenke sve do pretkraj treće četvrtine prijetile povratkom, Zadranke su čitavo vrijeme držale dvoznamenkastu razliku, da bi u 30. minuti nakon slobodnih bacanja Davorke Balić konačno probile granicu od 20 koševa prednosti (61:40), nakon čega više nije bilo povratka za Jeseničanke. Do kraja smo gledali mirno odrađivanje posla domaćih djevojaka koje su u posljednjoj dionici pogodile nekoliko dalekometnih šutova i dodatno povećale vodstvo, pa su u završnici priliku na parketu dobile i najmlađe “Plusice” koje su mirno završile posao.




Lucija Štrmelj je s 25 poena bila najefikasnija u pobjedničkim redovima, a pratila ju je Julia Arnwine sa 16 koševa. Zadranke će u sutrašnjem finalu odmjeriti snage s Krkom koja je u prvoj utakmici polufinala svladala Koš Celovec rezultatom 74:51.