Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

NBA liga

Nikola Jokić pogodio je rekordnih 18 slobodnih bacanja, trener Warriorsa je poludio na suce...

Autor: Portal Novi list

26.12.2023. 08:08
Nikola Jokić pogodio je rekordnih 18 slobodnih bacanja, trener Warriorsa je poludio na suce...

Foto: Nikola Jokić/Foto REUTERS

Dario Šarić postigao je 14 poena



RIJEKA Dario Šarić odigrao je 20 minuta u porazu Warriorsa od Nuggetsa (120:114). Hrvatski reprezentativac ušao je s klupe za pričuve i postigao 14 poena, te uhvatio pet skokova i podijelio dvije asistencije.


Nikola Jokić bio je prvo ime Denvera. Dvostruki MVP utakmicu je zaključio s 26 poena, 14 skokova i osam asistencija. Srpski centar je između ostaloga pogodio svih 18 slobodnih bacanja što je novi rekord u njegovoj karijeri. Trener Warriorsa Steve Kerr nije bio oduševljen s time nakon utakmice.


– Nemam problema sa sucima, ali imam s kriterijima suđenja kojim se praktički onemogućuje igra u obrani i omogućava igračima da iznuđuju slobodna bacanja. Da sam ja navijač ne bi mogao gledati košarku koja se igrala u drugom poluvremenu ove utakmice. To je bilo odvratno – rekao je Steve Kerr, trener Warriorsa.




Kod Denvera prvi strijelac bio je Jamal Murray, Andrew Wiggins je zabio 22, a Stephen Curry 18 poena kod Golden Statea. Curry nije imao svoju večer, pogodio je tek tri od 13 pokušaja za tri poena.