Nedjelja, 12. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

ZADARSKA LJETNA LIGA

Momčad Borika prijetit će suparnicima u skupini B

Autor: Andrija Dešpoja

06.07.2023. 21:38
Momčad Borika prijetit će suparnicima u skupini B

Foto: Facebook



Svojevrstan »dark horse« ovogodišnjeg izdanja Zadarske ljetne lige trebala bi biti momčad Borika koja se u dosadašnjoj, doduše kratkoj, povijesti nastupa na popularnom županijskom košarkaškom natjecanju može »pohvaliti« da još nije uspjela upisati pobjedu u glavnom turniru. Ovog ljeta Borik bi po prijavljenim igračima definitivno trebao skinuti taj urok, a optimizam pred sami početak lige širi i njihov igrač-voditelj Toni Marin.


David Pavin


– Ovo nam je treća sezona u nizu da nastupamo, s tim da smo prve dvije godine igrali pod imenom Borik-Diklo. Prve smo godine (2021.) ispali u kvalifikacijama, dok smo lani upisali sva tri poraza u skupini, stoga nam je ovog ljeta prvenstveno cilj pokazati pravu igru i naravno doći do prve pobjede u Ljetnoj ligi – kazao je Marin koji je potvrdio informaciju da će se u slučaju prolaska među osam najboljih momčadi priključiti i igrač Splita David Pavin.


– David će nam se priključiti ako uđemo u doigravanje i on će nam u tom slučaju biti veliko pojačanje. No, i bez njega smo okupili respektabilan tim predvođen iskusnim pojedincima poput Roka Butića, Jurja Segarića, Marca Parisattija i Markija Blaslova i s njima u sastavu mislim da bismo trebali puno bolje izgledati na terenu.




Zadatak koji su pred sebe postavili u redovima Borika otežava protivnička struktura u skupini B. Svi takmaci su teški i svaki od njih vidi sebe u doigravanju.


– Imamo tešku skupinu u kojoj su Konoba Rafaelo Melada, Sfinga Staffordi i Diadora. Najteži je protivnik Melada koja je uz Voštarnicu i Smiljevac jedan od favorita za sami naslov. Sfinga je također neugodna i bit će nam to utakmica koja bi nam mogla značiti i plasman u doigravanje, dok Diadora iako je najmlađa momčad ima svoje kvalitete i ne očekujem protiv njih nimalo laganu utakmicu.


Kratki za pola koša


Istaknut će Marin da bi pored boljih predstava na terenu na SC Višnjik bilo dobro da im se malo i sreća osmjehne, s obzirom da su kroz povijest imali šokantnih poraza u neizvjesnim završnicama.


– Definitivno nam je plasman među osam najboljih nekakav minimum, a poslije što bude. Bit će zahtjevno doći do tog cilja, jer se kvaliteta zgusnula zbog manje prijavljenih momčadi, no s druge strane format je takav da će po svemu sudeći i trećeplasirani biti blizu plasmana u doigravanje.


Stoga svaka utakmica, svaka lopta, obrana i napad, mogu biti ključni u tom smislu. Nadam se da ćemo pored kvalitetnijeg rostera imati i malo sreće jer smo prethodnih sezona često znali biti kratki za tek pola koša.