Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

NBA liga

Izabrane najbolje obrambene petorke NBA lige, najviše glasova dobio je krilni centar Memphisa

Autor: Hina

10.05.2023. 06:38
Izabrane najbolje obrambene petorke NBA lige, najviše glasova dobio je krilni centar Memphisa

Foto: Jaren Jackson Jr./Foto REUTERS

Jackson Jr. je vodeći igrač lige po broju blokada, tri po utakmici, a uz to je ostvarivao 18.6 poena, 6.8 skokova i jednu ukradenu loptu po utakmici



Poznatima su postale najbolje obrambene petorke košarkaške NBA lige u aktualnoj sezoni, a najviše je glasova dobio krilni centar Memphisa Jaren Jackson Jr.


Jackson Jr. je vodeći igrač lige po broju blokada, tri po utakmici, a uz to je ostvarivao 18.6 poena, 6.8 skokova i jednu ukradenu loptu po utakmici. Tijekom travnja je ovaj košarkaš Memphisa odabran i za najboljeg obrambenog igrača lige.


Uz njega su u najboljoj obrambenoj petorci sezone još dvojica igrača Milwaukee Bucksa, Jrue Holiday i centar Brook Lopez, a u krugu najboljih pet su još Alex Caruso, igrač Chicaga i Evan Mobley iz Clevelanda.




U drugoj petorci su dvojica košarkaša koji su jednim dijelom dominirali u ovim izborima posljednjih godina. U pitanju je igrač Golden State Draymond Green, koji je po osmi put izabran u jednu od ove dvije petorke te košarkaš Miami Heata Bam Adebayo, kojem je ovo četvrti izbor među deset najboljih obrambenih igrača lige.


Osim njih dvojice u drugoj obrambenoj petorci sezone su još Derrick White iz Bostona, O.G. Anunoby iz Toronta te Dillon Brooks iz Memphisa.