Utorak, 23. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

33 C°

Kvalifikacije košarkaša

Hrvatski košarkaši večeras otvaraju kvalifikacije za EP, Prkačin i Kalajžić otpali za Francuze

Autor: Hina

23.02.2024. 11:33
Hrvatski košarkaši večeras otvaraju kvalifikacije za EP, Prkačin i Kalajžić otpali za Francuze

Foto: Josip Sesar/Foto PIXSELL

Za utakmicu s Francuzima otpali su Mate Kalajžić i Roko Prkačin. Naravno, za utakmicu u Rijeci protiv Cipra moguća je i promjena imenaZAGREB  Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Josip Sesar odredio je 12 igrača koji će večeras (20.45) istrčati na parket Arene Brest protiv Francuske u prvoj utakmici kvalifikacijska za Europsko prvenstvo 2025.


U Francusku je otputovalo svih 14 igrača s priprema, no Sesar je morao odrediti 12 igrača koji će biti prijavljeni za večerašnji ogled. To su Borna Kapusta, Goran Filipović, Jaleen Smith, Roko Badžim, Toni Perković, Mario Hezonja, Mateo Drežnjak, Toni Nakić, Dario Drežnjak, Danko Branković, Marin Marić i Ivan Vraneš.


Za utakmicu s Francuzima otpali su Mate Kalajžić i Roko Prkačin. Naravno, za utakmicu u Rijeci protiv Cipra moguća je i promjena imena.
“Momci su u zaista dobrom stanju i jako su dobro raspoloženi, optimistični i jedva čekaju početak utakmice. Na jutarnjem treningu pred utakmicu ćemo dodatno definirati stvari i način kako ćemo braniti kojeg igrača. Nakon toga imamo sastanak i ručak i onda ćemo, nadam se, biti spremni za odigrati jednu pravu utakmicu. Obzirom da je dvorana rasprodana, sigurno je da će atmosfera biti poticajna. Samo hrabro, i ja se nadam dobrim vijestima,” poručio je Sesar.


Nakon ogleda u Brestu, hrvatske košarkaše 26. veljače očekuje ogled protiv Cipra u Rijeci.


Drugi krug kvalifikacija, u kojima će ponovno na rasporedu biti dvije utakmice, na rasporedu je 21. i 24. studenog, a tada će hrvatskim košarkašima dvaput suparnik biti reprezentacija Bosne i Hercegovine. Kvalifikacije će biti zaključene u veljači 2025., kad će Hrvatska biti domaćin Francuskoj i gostovati na Cipru.


Dvije najbolje reprezentacije iz ove skupine plasirat će se na završni turnir uz reprezentaciju Cipra, koji je jedan od sudomaćina.


RASPORED UTAKMICA:
1. kolo: Francuska - Hrvatska 23. veljače 2024. (20:30, Brest)
2. kolo: Hrvatska - Cipar 26. veljače 2024. (20:00, Rijeka)
3. kolo: Hrvatska - BIH 21. studenog 2024.
4. kolo: BIH - Hrvatska 24. studenog 2024.
5. kolo: Hrvatska - Francuska 21. veljače 2025.
6. kolo: Cipar - Hrvatska 24. veljače 2025.