Subota, 18. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Liga za prvaka Prve ženske lige, 5. kolo

Domaći poraz „Plusica“ od Vindija

Autor: Paulo Sarić

15.04.2023. 15:33
Domaći poraz „Plusica“ od Vindija

Foto: Mate Komina



Košarkašice Zadar Plusa poražene su u petom kolu Lige za prvaka Prve ženske lige od Vindija rezultatom 51:71. Dva tjedna nakon što su osigurale promociju u elitni rang, djevojke Šime Kraljevića u oslabljenom sastavu, bez pomoći Davorke Balić i Jalie Arnwine, nisu uspjele parirati suparnicama iz Varaždina koje su stigle do vrijedna dva boda u borbi za plasman u dodatne kvalifikacije.


Napadački sporo otvaranje susreta i samo šest ubačenih poena u prvoj četvrtini, rano je dalo naslutiti da to neće biti poslijepodne u znaku „Plusica“. Gošće su na krilima sestara Žanić i Lane Savić rano sagradile prednost, da bi se već početkom druge dionice odvojile i na dvoznamenkastu razliku (7:17). Premda su Zadranke bile ravnopravne u skoku, prednost Vindija je nastavila rasti gotovo iz napada u napad te je u 15. minuti iznosila i okruglih 20 razlike (9:29). Završnica prvog poluvremena je donijela nešto bolju igru domaće ekipe koja je na veliki odmor otišla s minusom od 14 koševa (21:35), no Kraljevićeve djevojke u nastavku nisu uspjele uhvatiti željeni ritam, prije svega na obrambenoj strani terena, te su čitavu treću četvrtinu provele u dvoznamenkastom zaostatku, da bi sve dileme oko vlasnica nova dva boda nestale u 35. minuti nakon dviju vezanih trica Mateje Barušić koje su odvele gošće na ugodnih 48:65.


Paula Žanić je s 20 poena i šest skokova bila najefikasnija u redovima Vindija, dok su dvoznamenkaste kod Zadar Plusa bile Lucija Štrmelj i Sanja Kovačević s 18, odnosno 12 koševa.