Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Mladen Dražić

Bit će izazovno, ali već radimo na dolasku dvije igračice

Autor: Paulo Sarić

23.05.2023. 19:48
Bit će izazovno, ali već radimo na dolasku dvije igračice

Foto: Mate Komina



Iza košarkašica Zadar Plusa je jako dobra sezona. Suvereno osvajanje Lige za prvaka Prve ženske lige i plasman u elitni rang hrvatske ženske košarke u nedjelju je »u uvertiri« polufinalnog okršaja Zadra i Cibone okrunjeno novim uspjehom. Ovoga puta međunarodnim. »Plusice« su pod vodstvom trenera Šime Kraljevića u velikom finalu svladale Krku rezultatom 61:48 i osvojile završni turnir regionalne Lige bez granica, čime su na najbolji mogući način zaključile natjecateljsku godinu.


– Sve ekipe su bile zadovoljne organizacijom i uvjetima na Višnjiku. Sve je prošlo u najboljem mogućem redu, nitko se nije ozlijedio, a mi smo osvojili prvo mjesto. Po prvi puta smo organizirali seniorski turnir u Zadru i nadam se da ćemo to raditi i u narednim godinama – kazao je predsjednik Zadar Plusa Mladen Dražić, koji je presretan ostvarenim rezultatima već u drugoj godini postojanja kluba.


– Ostvarili smo izvrstan uspjeh. Plasirali smo se u Premijer žensku ligu, osvojili smo međunarodnu Ligu bez granica, a s djevojčicama smo postizali jako dobre rezultate na turnirima mlađih dobnih kategorija.




Sezona je bila fantastična, i to već u drugoj godini postojanja kluba i bez pomoći Grada ili Županije od kojih nismo dobili niti jedan euro. Sve smo financirali vlastitim sredstvima, uz pomoć dragih sponzora koji nam pomažu.



Omladinski pogon


O uspjehu seniorki već su ispisani stupci i stupci teksta. Kada se podvuče crta, osvojena su dva trofeja, a u sezoni je ostvareno ukupno 30 pobjeda, uz samo pet poraza, tri od kojih su ubilježena u nekompletnom sastavu, uz po jedan u gradskom derbiju protiv košarkašica Zadra i od Šibenika u osmini finala Kupa Ružica Meglaj-Rimac.


U Zadar Plusu su svjesni da klub ne čini samo seniorska ekipa, pa su ove sezone pokrenuli i omladinski pogon u kojem već imaju tridesetak djevojčica koje su se natjecale u tri dobne kategorije, s kojima rade poznata imena s međunarodnim iskustvom Davorka Balić i Jakov Vladović, a nedavno su doveli i sportskog direktora Božu Škaru koji bi trebao biti spona između trenera seniorskog sastava, igračica i omladinskog pogona.


– Božo je košarkaški znalac koji je već dugo vremena u sportu i zna raditi s djevojkama. Dosta nam je pomogao od prvih dana i samog osnivanja kluba. Imamo ugovor s njegovom školom u Škabrnji, te mu i mi pomažemo koliko možemo. Imamo zaista jako dobru suradnju – istaknuo je Dražić.



Planovi za dalje


Premda je sezona tek završila i još se nisu ni slegli svi dojmovi nedjeljnog uspjeha kojim su »Plusice« stigle do prvog međunarodnog trofeja, u klubu se već ozbiljno gleda prema narednoj jeseni u kojoj će Zadranke biti dio košarkaške elite.


– Osnovni cilj nam je ostati u Premijer ženskoj ligi te pokušati biti u sredini ljestvice. Svjesni smo da će biti izazovno, no već radimo na dva pojačanja. Uz navedeno, želimo unaprijediti i rad u omladinskom pogonu te pokušati izboriti plasman na neku od državnih završnica – naglasio je predsjednik Zadar Plusa i poručio da u narednoj sezoni žele nadograditi ovosezonski uspjeh.


– Idemo dalje, još jače i još bolje Djevojke su prezadovoljne, radimo srcem i tu smo zbog djece i zbog sporta.