ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

izravan plasman

Košarkašice Zadar Plusa potvrdile prvo mjesto

Autor: Šime Ćurko

04.04.2023. 18:45
Košarkašice Zadar Plusa potvrdile prvo mjesto

Foto: Mate Komina



Pobjedom u gradskom dvoboju protiv Zadra u 4. kolu kvalifikacija za Premijer ligu, košarkašice Zadar Plusa dva kola prije kraja Lige za prvaka potvrdile su prvo mjesto, koje im donosi izravan plasman u najviši rang sljedeće sezone. Klub na čijem je čelu predsjednik Mladen Dražić osnovan je 1. ožujka 2021. godine, a njegovu okosnicu čine nekadašnje igračice ŽKK Zadar. Da Zadar Plus ima ozbiljne namjere vidjelo se već prošle godine, kada su bile ispred Zadra u Prvoj ligi i igrale kvalifikacije sa Splitom za Premijer ligu. Ono u čemu lani nisu uspjele pošlo im za rukom ove godine.


– Kada su se emocije malo slegle, polako počinjemo shvaćati koliki smo uspjeh ostvarili – ističe Dražić i dodaje:


– Veliko je ovo postignuće za ovako mladi klub. U samo dvije godine postojanja ostvarili smo svoj san, cilj i obećanje koje smo dali svim zaljubljenicima u žensku košarku. Želim zahvaliti svima koji su od osnutka kluba bili uz nas, bivšim i sadašnjim igračicama, ljudima koji su sa mnom u upravi kluba, trenerima i našoj najboljoj publici. Hvala i sponzorima, onima koje smo javno istaknuli, kao i onima koji su dali veliku potporu na bilo koji način, a žele ostati anonimni- rekao je Mladen Dražić i nastavio:




– Hvala i onima koji su u nas sumnjali, govorili da ćemo se ugasiti nakon pola godine rada i kako je nemoguće da uspijemo sami i bez potpore Grada. To nam je bio još veći motiv da im dokažemo suprotno. Velika podrška bila nam je i Zdenka Sršen Juričević, ravnateljica Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Zadar, koja nam je u najbolje moguće vrijeme ustupila školsku dvoranu na korištenje za sve naše uzraste.


Do kraja sezone »Plusice« očekuje i završnica međunarodne Lige bez granica, u kojoj je ambicija također osvajanje prvog mjesta. Kad je riječ o planovima za sljedeću sezonu za Premijer ligu Dražić zaključuje:


– Najvažnije je za početak zadržati se u Premijer ligi i čekati da Grad Zadar stane iza nas i dati nam onoliko koliko i drugi dobivaju po rangu natjecanja. Nakon toga cilj je napasti vrh Premijer lige, te i dalje ulagati u razvoj djece i budućnost zadarske ženske košarke.