Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

hrvatsko prvenstvo

Zadar u 20 sati gost Dinama u drugoj utakmici četvrtfinala

Autor: Andrija Dešpoja

13.05.2023. 15:00
Zadar u 20 sati gost Dinama u drugoj utakmici četvrtfinala

Foto: Mate Komina



Groznica subotnje večeri definitivno očekuje košarkaše Zadra u Draženovom domu gdje će od 20 sati tražiti prolaz iz dvokoraka u polufinale hrvatskog prvenstva. Četvrtfinalni takmac Dinamo pokazao se u prvom dvoboju odigranom pred tri dana na Višnjiku podosta mlakim, no večeras se sigurno sprema momčadi Danijela Jusupa potpuno druga atmosfera potpirena gromoglasnom podrškom BBB-a i u tim uvjetima sastav Vladimira Anzulovića bi mogao napraviti podosta problema favoriziranim gostima.


Agresivnost u obrani


Ono što je najveći forte u zadarskom taboru jest spoznaja da je kvaliteta debelo na njihovoj strani, te da se rijetko ove sezone događalo da Zadar padne pod utjecaj vruće atmosfere, izuzev neugodnog poraza na Baldekinu početkom sezone.


Danijel Jusup i Luka Božić (KK Zadar)




Putokaz Jusupovim igračima u večerašnjem dvoboju s Modrima je uvodnih 20 minuta prve utakmice odigrane u Krešinom domu kada se dopustilo tek 23 primljena poena, a na odmor se otišlo s relaksirajućih 19 plusa. Dalo je to kasnije mogućnost da Jusup pruži poveću priliku svojim mlađim štićenicima na klupi, a Krševan Klarica ju je najbolje iskoristio, ubacivši deset poena u 13 minuta provedenih na parketu.


– U prvom poluvremenu smo bili agresivni, pogotovo u obrani, gdje smo ih ostavili na malom broju poena. U drugom smo malo energetski pali, no održali smo stečenu prednost do kraja – kazao je 19-godišnji bek-šuter Zadra.


Ipak, koliko god je prvo poluvrijeme potvrdilo kvalitetu i superiornost u odnosu na sedmoplasiranu momčad lige, toliko je drugo poluvrijeme pokazalo neko drugo, ružnije lice Zadrana koje je na kraju pokvareno ozljedom Sanija Čampare kojeg neće biti najmanje dva tjedna u rotaciji, a to je pak veliki hendikep za ključni dio sezone.


Danijel Jusup (KK Zadar)


Analizirane greške


Klarica se nada da se ta jedna kolektivna indolentnost neće više događati i da će se večeras u slavljeničkom ritmu napustiti Draženov dom.


– Analizirali smo greške iz prvog susreta, znamo kakva nas atmosfera čeka pred njihovim navijačima, kao što je bilo i prvi put Zagrebu. Potrudit ćemo se uveseliti naše navijače i vjerujem da ćemo biti spremni – istaknuo je Klarica pred susret koji se može pratiti putem direktnog prijenosa na Sportskoj televiziji.