Petak, 10. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Reakcije nakon nove pobjede

VIDEO: Sjajna obrana nadomjestila izostanke važnih karika

Autor: Andrija Dešpoja

19.01.2024. 20:08
VIDEO: Sjajna obrana nadomjestila izostanke važnih karika

Foto: Luka Jeličić



Nije se prije početka dvoboja s tradicionalno neugodnom Krkom ni u primislima nazirala jednosmjerna ulica košarkaša Zadra, posebno jer se u zapisniku nisu pojavila imena Luke Božića i Marka Ramljaka, no toliko kritizirana klupa Danijela Jusupa uspjela je odraditi pravi posao. Slovenska momčad pokazala se tek u završnici prvog poluvremena ozbiljnijim takmacem, no nastavak je donio povratak ugodnoj plovidbi desetkovanog Jusupovog sastava koja se prvenstveno bazirala na odlično odrađenom poslu na obrambenom kraju terena. To je segment koji je najviše zadovoljio stratega Zadra u lovu na deveti ovosezonski regionalni uspjeh.


– Mislim da smo odigrali, za ovaj trenutak, izuzetno dobru utakmicu. Znali smo da moramo igrati sjajnu obranu da bismo pobijedili, jer poene Božića i Ramljaka nije lako nadomjestiti. Obrana nam je funkcionirala, bili smo agresivni i vrlo pametno pomagali. Imali smo nekoliko nepotrebnih grešaka, ali s obranom sam bio zadovoljan i kada bismo malo ubrzali igru bilo bi nam puno lakše. U jednom dijelu utakmice smo se malo pogubili kada je bila zona u pitanju, međutim u trećoj četvrtini smo došli sebi i odveli utakmicu u smjeru koji nam odgovara. Ovo je za nas izuzetno bitna pobjeda, čestitam svojim igračima i navijačima – istaknuo je Jusup poslije demontiranja pretposljednje momčadi u ligi. A u taboru “Farmaceuta” vladalo je razočarenje prouzročeno propuštenom prilikom da se napravi posao na Višnjiku, s obzirom na činjenicu da domaćin nije mogao računati na MVP-ja kao i kapetana.


Petar Vujačić (KK Zadar)

FOTO: Luka Jeličić


– Više nego zaslužena pobjeda Zadra. Mi smo jako malo pokazali, moramo biti realni, nismo od početka uspijevali odgovoriti na fiziku domaćina iako je igrao bez Božića i Ramljaka. Jako sam razočaran s onim što smo pokazali, gotovo sve smo promašili u napadu, Zadar je to iskoristio i gradio svoju prednost. Prvo poluvrijeme smo još i završili s prihvatljivom razlikom, no u nastavku se nastavila ista priča. Nas očekuju ozbiljne utakmice u kojima ćemo morati pobijediti ako mislimo ostati u ABA ligi – kazao je trener Krke Gašper Okorn.


Okorn se zahvalio Roku Stipčeviću




Gostujući strateg Gašper Okorn iskoristio je priliku da se zahvali svom lanjskom članu svlačionice Roku Stipčeviću koji je ostavio dubok trak u klubu iz Novog Mesta.


– Zahvalio bih se Zadraninu Roku Stipčeviću koji je posljednju sezonu odigrao u dresu Krke gdje smo se upoznali i gdje sam imao priliku voditi ga kao trener. Drago mi je da ostaje u košarci i skrasio se u svome Zadru. Još jednom hvala Rok za sve što si učino za nas prošle godine i što smo imali priliku jedan od drugoga naučiti.