ponedjeljak, 20. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Reakcija trenera Jusupa nakon poraza

VIDEO: Ozljede su nas poremetile, no da je šut bio nešto bolji...

Autor: Paulo Sarić

13.01.2024. 19:41
VIDEO: Ozljede su nas poremetile, no da je šut bio nešto bolji...

Foto: KK Mornar-Barsko zlato/MEDIA Pro/ABA liga



Ozljede Marka Ramljaka, Lovre Mazalina i Luke Božića pokazale su se kao prevelik uteg za rotacijom ionako „kratku“ momčad Zadra koja je večeras u susretu 16. kola regionalne ABA lige poražena na gostovanju u Baru kod Mornara rezultatom 86:78. Zadrani su se držali na dohvatljivom zaostatku do sredine posljednje dionice kada su dobre role Uroša Lukovića i Taviana Dunna-Martina odvele domaćine na dvoznamenkastu prednost i ostavile bodove u najvećoj crnogorskoj luci.


– Mornar je potpuno zasluženo pobijedio. Bio je momčad koja je većim dijelom utakmice kontrolirala rezultat i ritam susreta. Mi smo bili nepovezani, a poremetile su nas i ozljede Božića i Mazalina tako da nismo mogli računati na njih u punom intenzitetu. Ionako smo bez Ramljaka, tako da se to dosta osjetilo na našoj igri. Imali smo puno pokušaja za tri poena, ti šutovi i nisu bili toliko zatvoreni i da smo tu bili nešto precizniji možda bismo došli u priliku da ostvarimo bolji rezultat – kazao je nakon susreta trener Zadra Danijel Jusup.


Lovro Mazalin (KK Zadar)

FOTO: KK Mornar-Barsko zlato/MEDIA Pro/ABA liga


Domaćini su se u napadu uzdali u iskusnog Lukovića i omalenog Dunna-Martina, dok su na drugoj strani parketa dosta nade polagali u zonsku obranu na koju branitelji naslova prvaka Hrvatske nisu pronašli pravi odgovor izvan linije 6.75.




– Igrali su tu zonu, nazovimo je 1-1-3 i u susretu protiv Budućnosti te u prvom dijelu sezone. Mi smo se odlučili raširiti i bazirati se na šut za tri poena, jer domaćini drže Lukovića u igri koji dobro zatvara reket i zato smo i šutnuli toliko trica – dodao je Jusup.