Nedjelja, 12. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

KK Zadar

Troznamenkasti plus u trostrukom programu

Autor: Andrija Dešpoja

17.10.2023. 10:32
Troznamenkasti plus u trostrukom programu

Foto: Filip Roganović/KK Budućnost/ABA liga



Ako su prva dva tjedna nove sezone protekla u lošem predznaku, onda je treći tjedan, premda je odmah na početku donio poraz od Studentskog centra, označio i povratak toliko željenog samopouzdanja u svlačionicu na Višnjiku. Kako i ne bi kada su naredana tri protivnika i to sva tri s visokom razlikom, a najviše pak svijetli prvijenac u ABA ligi upisan još u petak protiv Mornara u Krešinom domu.


Pobijedili i odmorili


Barani su dobili tada poštenu porciju od 35 koševa (92:57), i to samo dva dana nakon što je na istom mjestu ispraćen sinjski Alkar s 33 plusa (106:73). Sve to se zaokružilo nedjeljnim ogledom u Kostreni kontra Škrljeva u četvrtom kolu Premijer lige, koji su igrači Danijela Jusupa zaključili s čak 36 viška (72:108) na svom kontu. Summa summarum, tri utakmice u pet dana odrađene su sa savršenim učinkom te koš razlikom plus 114, a pritom je protiv Alkara strateg Zadra imao luksuz odmoriti Luku Božića, Marka Ramljaka i Karla Žganeca, dok je kontra Škrljeva ponovno imao prigodu potpuno zaboraviti na klupi svog kapetana i najkorisnijeg igrača – Ramljaka i Božića.


Ivan Njegovan (KK Zadar)

FOTO: Marko Gracin


Zato je nakon salve kritika u prva dva tjedna, proradila klupa koja je počela obilato isporučivati, a malčice veselja na Jusupovo lice donio je konačno i Slovenac Petar Vujačić. Proradio je 23-godišnji bek u Kostreni, namjestio je svoje nišanske sprave i okrunio se za igrača susreta s 29 koševa, od čega je bilo sedam trica iz tek 11 pokušaja.




– Znali smo da će biti teška utakmica jer nam je već peta u samo devet dana, no nekako smo pronašli dodatnu energiju i uz pravu motivaciju smo uspjeli na kraju odraditi jako dobar posao. Hvala našim navijačima što su došli na ovo gostovanje i zdušno nas bodrili. Puno nam je to olakšalo posao protiv Škrljeva – kazao je Vujačić nakon svoje najbolje partije u zasad jako kratkom stažu u dresu Zadra, dok su i ostali bili na visini zadatka, prije svega šuterskog dijela, koji se za razliku od prethodnih utakmica pokazao moćnim oružjem prvaka Hrvatske.


Proradio vanjski šut


Čak 19 trica pogodili su Zadrani u Kostreni, i to iz samo 33 pokušaja, što je dotuklo sva nadanja domaćeg sastava da može do eventualnog iznenađenja. Pored Vujačića koji je pospremio sedam ubačaja izvan linije 6.75 metara po dvije su dodali Arijan Lakić, Adem Mekić i, zanimljivo, Ivan Njegovan kome to sigurno nije u primarnom opisu zaduženja. No, stasiti i svakako zeleni Ličanin pokazao se ponovno vrlo iskoristivim u napadačkom dijelu s postignutih deset koševa za samo 11 minuta provedenih na parketu, a izrazito »all-round« partiju prikazao je i Patrik Jambrović koji je uz 13 koševa imao pet skokova i šest asistencija.


Patrik Jambrović (KK Zadar)

FOTO: Filip Roganović/Studentski centar/ABA liga


Širina koju Jusup posjeduje u utakmicama domaćeg prvenstva pokazala se ubitačnom za Škrljevo, kao što je to bio slučaj četiri dana ranije s Alkarom. Sudbina je to protivnika iz donjeg doma Premijer lige koju je istaknuo i mladi Splićanin Viktor Šarić, koji je na privremenom radu u klubu iz Čavla.


– Od početka je Zadar nametnuo svoj ritam, zabili nam u prvom poluvremenu deset-jedanaest trica i mislim da je to u biti i presudilo pitanje pobjednika. Mi se okrećemo dalje utakmicama protiv naših direktnih konkurenata za ostanak u ligi.


+114


iznosi koš-razlika igrača Zadra u posljednje tri utakmice