Četvrtak, 16. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Premijer liga, 4. kolo

Tornado Zadrana u Kostreni

Autor: Katarina Blažević

15.10.2023. 19:49
Tornado Zadrana u Kostreni

Foto: Marko Gracin



Košarkaši Zadra zadržali su stopostotan učinak u hrvatskom prvenstvu. Igrači Danijela Jusupa danas su u susretu četvrtog kola Premijer liga uvjerljivo svladali Škrljevo rezultatom 72:108. Kada je pedesetak pripadnika Tornada u 14. minuti ušlo na tribinu kostrenske dvorane, već je na semaforu stajalo 16:41, iako jedni od jačih aduta Jusupove momčadi Luka Božić i Marko Ramljak nisu niti ulazili u igru.


Bodrili su zadarski navijači svoje igrače, ali i ponekim zvižducima pratili poteze svojeg bivšeg igrača Karla Uljarevića, što je beka Škrljeva, čini se, dodatno probudilo. Jer domaći su upravo na njegovim krilima (devet nanizanih poena) visoki zaostatak kod rezultata 16:41 uspjeli smanjiti na 29:46. Ipak, Zadar je u prvih 15 minuta napravio toliku zalihu poena da je Škrljevčani praktički bilo nemoguće vratiti se u susret.


Dario Drežnjak (KK Zadar)

FOTO: Marko Gracin


A Zadrani su u Kostreni jednostavno imali sjajnu šutersku večer. Osam trica gostujuće momčadi palo je do 13. minute susreta (13:37), dok je Škrljevo do većine svojih poena u tom razdoblju stigao preko kontranapada. Jedino tako domaći su mogli iznenaditi, i u dva navrata u prvoj četvrtini do poena su na taj način došli preko Gulina. Šibenčanin je ukrao jednu loptu i sam se sjurio do koša (6:15), a potom ga je brzo uslužio Uljarević nakon skoka (8:17). Ali već tada Zadar je imao lijepu prednost. Lakić, Mekić, pa Jambrović pogađali su otvorene trice, a velik broj poena postizali su iz pogreški Škrljeva. Bilo je tu nesporazuma u redovima Zelenih, pa je i Bart brzo nakon početka utakmice poslan na klupu nakon tri izgubljene lopte.




Kada je napokon u 9. minuti ušla i jedna trica Škrljeva (Taylor za 11:27), izazvalo je to erupciju oduševljenja publike u Kostreni jer do tada ih je protivnik pogodio već pet iz osam pokušaja… Zadar tu nije stao, drugu dionicu otvorio je tricama Jambrovića, Vujačića pa i Drežnjaka (13:37). Činilo se kao nema te lopte Zadra koja neće ući u koš, ali očekivano su potom gosti i lagano maknuli nogu s gasa, dok su Uljarevića motivirali povici gostiju s tribina. Lijepa serija domaćih bila je ipak dovoljna tek da uljepša stanje na semaforu. Šarić je vezao četiri poena za 33:47, ali Vujačić je ubrzo uzvratio s dvije trice (36:55).


Ivan Njegovan (KK Zadar)

FOTO: Marko Gracin


U drugom poluvremenu priča je otprilike bila ista. Mlada ekipa Škrljeva zbog previše pogrešaka i nesporazuma se nije uspjela približiti protivniku, kojeg su Žganec i Jambrović u trećoj dionici predvodili i do “plus 31” (36:67). U zadnjih deset minuta domaći su već odustali, a gosti prešli i stotku…


Na kraju je kod domaće ekipe ponovo prvo ime bio Karlo Uljarević (17 poena, pet skokova i pet asista), koji ipak ne može sve sam raditi, a nakon četiri kola je dojam kako Amerikanci Bell i Taylor nisu previše dali momčadi iz Kostrene. Zadrani su imali raspoloženog Vujačića (29 poena, sedam trica), ali i Lakića, Mekića, Jambrovića…