Subota, 18. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

DANIJEL JUSUP

Strateg Zadra nije skrivao zadovoljstvo igrom protiv Mornara

Autor: Andrija Dešpoja

13.10.2023. 20:50
Strateg Zadra nije skrivao zadovoljstvo igrom protiv Mornara

Foto: Mate Komina



Abaligaška premijera pred domaćim navijačima za košarkaše Zadra je bila poput lanjske. Tada su doduše u prvom kolu nadigrali također crnogorsku momčad Studentski centar, i to s 29 razlike, a još gore je od podgoričkih “Studenata” prošao Mornar koji je demoliran usred Krešinog doma s čak 35 poena viška na kontu momčadi Danijela Jusupa. Od prve pa do posljednje sekunde Barani su bili stisnuti u mišju rupu i da nije bilo malog opuštanja domaćih igrača u samoj završnici gosti koji su poznati kao šuterska momčad ne bi ni prebacili marginu od 50 poena.


Sve je išlo “u pirju” Jusupovim igračima, i kada su se mučili sa šutom u prvom poluvremenu i u nastavku kada im se doslovno otvorila “špina” u napadu. Stoga je i realan zaključak stratega Zadra da nije moglo bolje od onog što su prikazali njegovi štićenici u prvih 40 ovosezonskih regionalnih minuta na Višnjiku.


– Pretpostavili smo da će utakmica na početku biti jako teška, a i osjetio sam jedan određeni grč kod svojih igrača jer ovakve utakmice nije lako igrati, posebno nakon dvaju teških poraza na gostovanjima. Stoga smo smo se dogovorili da ćemo kroz obranu i skok pokušati razbiti taj grč i da nam onda bude lakše igrati. Mislim da je obrana koju smo danas prikazali stvarno bila na jednoj visokoj razini i da nam je to putokaz kako trebamo igrati. Izuzetno me veseli što smo obrambeno i u skoku dominantno djelovali. Vidim da smo i iz tranzicije zabili 18 koševa, a da je i klupa participirala s 38 poena, tako da možemo uistinu biti zadovoljni i s pobjedom i s igrom, naročito na obrambenom kraju terena i da smo dobili premoćno skakačku bitku – izložio je Jusup svoje viđenje utakmice s Mornarom koji je u svojevrsnom derbiju začelja potvrdio da još nije zreo za abaligaški prvijenac.





Razočaranje s teškim porazom naravno istaknuo je i trener momčadi iz Bara, Mihailo Pavićević koji se posebno osvrnuo na izgubljene lopte i loš obrambeni skok.


– Lijepo je biti ponovno u Zadru i želim čestitati momčadi Zadra na zasluženoj pobjedi. Jednostavno nismo bili spremni odgovoriti na igru domaćina, neke šanse smo imali u prvom poluvremenu kada smo se još i držali nekog dogovora u obrani, međutim organizacija napada nam je bila katastrofalna, kao i u prethodnim utakmicama. U drugom poluvremenu Zadar se razigrao, a meni su u oko upala dva statistička podatka koja potvrđuju našu nemoć u ovoj utakmici, a to je 16 napadačkih skokova domaćina, kada tome dodamo i 17 naših izgubljenih lopti to onda iznosi 33 ekstra napada za protivnika. S takvom statistikom ne može se dobiti ni niželigaška momčad, a kamoli Zadra na njegovom parketu. Mislim da ćemo biti primorani tražiti neka nova rješenja, jer s ovakvom igrom ne vidim napretka – istaknuo je strateg Mornara.