Subota, 27. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

35 C°

Veliko pojačanje

Luka Božić potpisao za Zadar!

Autor: Paulo Sarić

12.08.2023. 14:49
Luka Božić potpisao za Zadar!

Foto: Andrej Jančijev i Zvonko Kucelin/KK Zadar



Višetjedna saga oko produljenja ugovora Luka Božića konačno se primakla kraju. Visoki Bjelovarčanin i najkorisniji igrač prošlosezonskog izdanja ABA lige i naredne sezone će nositi dres Zadra. Sponzor je pronađen, a ugovor s MVP-jem je potpisan na jednu godinu.


– Uloženi su ekstra napori ne bismo li pronašli dodatna sponzorska sredstva i donacije koje su pomogle realizaciju ovog posla. Ostanak Luke Božića ima višestruki značaj za klub. Vjerujemo da će nam rezultatska stabilnosti donijeti i povećani marketinški interes, veći broj prodanih ulaznica te pomoći prihodima – kazala je vršiteljica dužnosti direktorice KK Zadar Vana Dundov za službene stranice kluba.


 


Luka Božić (KK Zadar)

FOTO: Mate Komina




Kolika je košarkaška vrijednost Bjelovarca najbolje će potvrditi njegov strašan učinak prethodne sezone u kojoj se pokazao potpuno neumoljivim za svu konkurenciju u ABA ligi s prosjekom od 21.7 poena, 9.6 skokova i 6.3 asistencije, dok Božiću idu i najveće zasluge za osvajanje naslova prvaka Hrvatske.


– Iznimno sam sretan što smo uspjeli postići dogovor s Lukom Božićem. Od samog početka slaganja rostera namjera je bila zadržati igrače koji su prošloj sezoni bili nositelji igre kako bismo nastavili kontinuitet uspješnih rezultata – izjavio je sportski direktor Denis Pleslić.


Božićeva polivalentnost i sposobnost igranja praktički svih pet pozicija svrstavaju ga u red igrača koji se savršeno uklapaju u Jusupov stil igre, a upravo u trofejnom zadarskom stručnjaku i ulozi koju je namijenio svome pulenu valja tražiti dio razloga zašto se MVP ovog ljeta nije odlučio za razvikanije košarkaške sredine.


Interes su pokazali i pojedini moćni europski klubovi, neki od njih i s euroligaškim pedigreom, koji su proteklih tjedan „ispitivali teren“ oko Božićevog menadžera. Na koncu, u svome naumu nisu uspjeli. Uspio je Zadar, koji je zadržao nositelja igre te svoju „alfu i omegu“ na parketu s kojom će za mjesec i pol krenuti u nove sportske izazove. Na veselje ovdašnjeg košarkaškog puka.