Petak, 10. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Komplikacije

Božić sve dalje od Zadra, Nadzorni odbor uskratio suglasnost

Autor: Paulo Sarić

08.08.2023. 11:58
Božić sve dalje od Zadra, Nadzorni odbor uskratio suglasnost


Višetjedna sapunica oko ostanka Luke Božića došla je, na prvi pogled, svome kraju. Aktualni prvak Hrvatske i najkorisniji igrač regionalne lige nisu se uspjeli „naći“ po pitanju financija te će snažni Bjelovarac kako danas stvari stoje karijeru nastaviti izvan Zadra.


Ponuda kluba s Višnjika nije zadovoljila apetite Božića i njegovog menadžera, dok su uvjeti koje su odaslani na adresu u Jazinama bili izvan platežnih mogućnosti prvaka Hrvatske te bi značili osjetno probijanje projiciranog proračuna za novu sezonu, na što Nadzorni odbor ovoga puta nije mogao pristati.


Na jučerašnjoj dopisnoj sjednici, točnije elektroničkom glasovanju NO-a, odlučeno je bi pristajanje na Božićevu ponudu bio prevelik rizik i da bi stavio novi financijski uteg oko vrata planu financijske konsolidacije kluba.




Nadzorni odbor je za ulazak u taj rizik tražio dozvolu Grada Zadra kao većinskog vlasnika, no svim razgovorima unatoč do garancija za sada nije došlo te je Nadzorni odbor odlučio ne dati suglasnost.


S obzirom na to kako stvari funkcioniraju u Zadru, nije isključeno da se situacija u narednim danima promijeni i da se aktiviraju neki stari dogovor. NO je pokazao financijsku odgovornost, sada je na potezu vlasnik.