Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

ABA LIGA

Jusup: Za pobjedu ćemo morati fizički odgovoriti

Autor:

24.03.2023. 13:45
Jusup: Za pobjedu ćemo morati fizički odgovoriti

Foto: ABA liga



Osnovni dio natjecanja u ABA ligi došao je do same završnice, ostala su četiri kola nakon kojih se košarkaši Zadra nadaju prolongaciji sezone, ulaskom u najboljih osam sastava regije. Bio bi to zapravo povijesni doseg, jer je u gradu košarke posljednji put takav podvig ostvarila momčad koju je s klupe predvodio Aco Petrović, sezone 2007./08.


Radi se o posljednjoj sezoni igranoj u legendarnim Jazinama kada je Zadar osnovni dio završio na drugom mjestu i u četvrtfinalu išao na FMP kojeg je prošao nakon majstorice, da bi se u polufinalu Final Foura kobnim pokazao Hemofarm.


Superkompenzacija


Veliku priliku za ponavljanjem tog uspjeha od prije 15 godina imaju i igrači Danijela Jusupa kojima bi matematički bile dovoljne dvije pobjede iz preostala četiri susreta da se nađu u odabranom društvu.




Zato se večerašnji sraz s Igokeom na Višnjiku uglavnom promatra iz takve perspektive, ali uz puni respekt gostima iz Laktaša koji su u zadnja dva kola uspjeli izići iz duboke krize rezultata (10 poraza u nizu) i tako pobjeći najugroženijem dvojcu na dnu, Borcu i MZT-u.


– Igokea je očito pojačala trening i sad joj dolazi ta superkompenzacija. Oni su momčad koja dosta igra fizički, prijete napadačkim skokom, unutarnju igru temelje na Tanaskoviću i Đorđeviću, možda više nego na Mariću, vanjske šutove na Milosavljeviću i Jošilu te Amerikancu Crawfordu koji im stvara neku prednost i igru.


Pojačali su se i s Nerandžićem, doveli mladog Stankovića iz Partizana, koji je zadnju utakmicu odigrao odlično. To je jedan kompletan roster i bilo je samo pitanje vremena kad će se početi dizati. Morat ćemo fizički odgovoriti, s pravim intenzitetom ako mislimo pobijediti – izanalizirao je trener Zadra protivničku momčad koja se za razliku od mnogih prethodnih sezona nalazi u opasnoj zoni i to je sigurno motiv više za goste, dok se u domaćoj definitivno mora osjećati određen pritisak da se mora pobijediti ako se misli proći među osam.


Mač iznad glave


– Naš stav je da se svaka utakmica mora dobiti, nevezano za stanje na ljestvici. Kada liga završi podvući ćemo crtu, i igrači i stručni stožer svjesni su što nosi svaka utakmica, ali ne želim stavljati igračima mač iznad glave.


Do sada smo u svaku utakmicu ušli odgovorno, tako ćemo i u ovu – istaknuo je Jusup koji se nije izjasnio hoće li se Igokei suprotstaviti s Lukom Božićem u rosteru ili bez njega.


Ako Bjelovarac bude onemogućen onda će ponovno dosta tereta pasti na leđa suigrača, a među njima je sigurno kandidat zadarski Amerikanac Juan Davis.


– Moramo se postaviti kao tim, boriti se i staviti u poziciju da odlučujemo o rezultatu. Pobijedili smo u prvom dijelu sezone, ali u jednoj teškoj utakmici, a ova će biti sasvim »nova priča«.


Gledamo samo sebe, borit ćemo se i odigrati najbolje što možemo – zaključio je Davis najavu dvoboja s Igokeom koji se igra večeras od 18 sati u Krešinom domu, uz izravan tv prijenos na Areni Sport 1.