ponedjeljak, 6. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Reakcije nakon utakmice

Jusup: Za nešto više nedostaje još jedan igrač

Autor: Paulo Sarić

12.11.2023. 19:32
Jusup: Za nešto više nedostaje još jedan igrač

Foto: Luka Jeličić



Današnji dvoboj u Krešinom domu bio je jedan od onih s kojima su svi mogli biti zadovoljni. Gostujući trener Ioannis Sfairopoulos novom pobjedom, a domaći navijači i trener Danijel Jusup vrlo dobrim izdanjem i hrabrim otporom košarkaša Zadra koji su većim dijelom susreta kvalitetno parirali puno moćnijem suparniku.


– U prvom poluvremenu smo jako dobro izgledali, bili smo agilni u napadu, dobro se kretali i bili razigrani. Imali smo ravnotežu protiv Zvezde, što me zaista veseli. U nastavku smo, a to nam se češće događa, ponešto pali. Treću četvrtinu smo slabije otvorili, bez energije. Doduše, i suparnik je podigao intenzitet u obrani, dok su naše kretnje bile sporije, što se itekako osjetilo na parketu. Imali smo veliku rupu u igri, a protiv euroligaških momčadi ta rupa ne smije biti velika. Oni su to kaznili i otišli na prednost koja im je omogućila da komforno završe utakmicu – kazao je trener Danijel Jusup.


Pokazali karakter


Imala je Zvezda i 19 poena prednosti na otvaranju četvrte četvrtine (54:73), no Zadrani su u završnici smogli snage da još jednom dodaju gas i razvesele svoje navijače.




– Na koncu smo malo i priprijetili, čime smo pokazali karakter, i to me veseli, ali ponovno ću istaknuti da nam je nedostajao još jedan igrač. U ovakvim susretima nam je potrebna dodatna širina koja bi nam omogućila da što je moguće duže držimo visoki intenzitet u igri, jer čim opadne intenzitet, pada i rezultat – dodao je Jusup i zahvalio publici na fer i korektnom navijanju u većem dijelu susreta.


KK Zadar - KK Crvena zvezda

FOTO: Luka Jeličić


– Mi na parketu dajemo najbolje što možemo od sebe, a kada uz to publika navija na ovakav način to je najbolja moguća reklama za KK Zadar i čitav grad.


Odlučila treća četvrtina


Zadovoljan je bio i trener Zvezde Ioannis Sfairopoulos, koji je uz već standardne i očekivane pohvale Zadru, posebno naglasio pristup svojih igrača tijekom svih 40 minuta susreta.


– Znali da smo ćemo igrati protiv jako dobre momčadi, prije svega na domaćem parketu. Zadar ima kvalitetne igrače koji dugo igraju zajedno i to jako dobro rade te smo bili svjesni da nas ne čeka lagan posao. Zbog toga bih posebno čestitao svojim igračima koji su bili izuzetno fokusirani i na parket izašli s pravim stavom. Rekao bih da smo napadački bili jako dobri, no malo smo „štekali“ na obrambenom dijelu, pogotovo u prvom poluvremenu. Odlučujuća je bila treća četvrtina u kojoj smo podigli intenzitet na defenzivnoj strani parketa, suparniku dozvolili tek 11 poena, i tu smo napravili razliku pa smo u posljednjoj dionici samo održavali prednost – kazao je 56-godišnji grčki stručnjak.


Košarka je samo igra


Iako je atmosfera, s obzirom na sva događanja koja su okruživala susret, bila vrlo korektna, „mrljicu“ na navijanje su bacili šovinistički pokliči na otvaranju četvrte četvrtine kojima je prethodila neverbalna konverzacija košarkaša Zvezde Luke Mitrovića s dijelom publike.


– Nisam vidio što se dogodilo, ali sam želio smiriti situaciju. Ipak je ovo samo košarka, samo igra. Atmosfera je bila jako dobra, premda moram kazati da ne razumijem riječi – kazao je Sfairopoulos.