Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Veliki udarac prvacima Hrvatske

Žganec zbog hranjenja psa propušta Cedevitu i Zvezdu

Autor: Paulo Sarić

08.11.2023. 13:21
Žganec zbog hranjenja psa propušta Cedevitu i Zvezdu

Foto: Šime Zelić/PIXSELL



Niz od sedam pobjeda iz sedam odigranih susreta hrvatskog prvenstva košarkaši Zadra sutra navečer u uvertiri velikog abaligaškog okršaja protiv Crvene zvezde žele produžiti u domaćem dvoboju s Cedevitom Junior i time na najbolji mogući način najaviti regionalni klasik. Uz sve dužno poštivanje gostima iz Zagreba, bit će oni tek predjelo za moćnu beogradsku družinu koja u Krešin dom dolazi u nedjelju u udarnom poslijepodnevnom terminu na koji su već danas uprte oče velikog dijela zadarskih košarkaških sladokusaca. Ipak, prije te, za navijače nedvojbene gozbe pod obručima, valjat će okusiti, a na Višnjiku se nadaju i popiti, Cedevitu, što je u ovim danima lakše reći nego napraviti.


– Ako nisi na pravoj razini, protiv svakoga možeš imati problema, što je dokazala i utakmica protiv Bosca. Cedevita će nakon poraza od Cibone zasigurno doći s namjerom da popravi dojam, za što zasigurno ima i kvalitetu. Nama će veliki problem predstavljati činjenica da ćemo nastupiti bez Karla Žganeca, koji će najmanje narednih sedam dana biti „out“, te nam neće moći pomoći ni sutra ni u utakmici protiv Crvene zvezde. To će nam nedvojbeno uvelike otežati posao, naročito u drugoj utakmici – kazao je trener Jusup u najavi sutrašnjeg susreta.


Uistinu, velik je to udarac za ambicije aktualnog prvaka Hrvatske koji će je ionako upitno širokog igračkog kadra, jako dobro popunjenog na krilnim pozicijama, ali deficitarnog na pozicijama klasičnog razigravača i centra.




– Žao mi je što ćemo naredne utakmice igrati oslabljeni. Naš kadar ionako nije širok te stalno napominjem da nam nedostaje još jedan igrač, jer se ovakve situacije mogu dogoditi i u ključnim utakmicama, bilo da se radi o ostanku u ligi ili o osvajanju nekog trofeja – istaknuo je Jusup, otkrivši kako je došlo do ozljede startnog centra Zadra.


– Leđa su ga „stisnula“. Išao je psa hraniti, tako su mi rekli… Nema ga sigurno za naredne dvije utakmice, dok je njegov nastup protiv Splita upitan.


Uistinu bizarno, u najmanju ruku.


Utakmica se igra u četvrak u Krešinom domu, s početkom u 20 sati.