ponedjeljak, 6. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Reakcije nakon pobjede protiv Cibone

Jusup: Luka se možda ljuti na mene, ali nisam znao…

Autor: Paulo Sarić

08.04.2023. 19:13
Jusup: Luka se možda ljuti na mene, ali nisam znao…

Foto: Zvonko Kucelin/KK Zadar/ABA liga



Zadar je velikom pobjedom u hrvatskom derbiju protiv Cibone u 25. kolu ABA lige došao na korak od plasmana u doigravanje regionalnog natjecanja. Igrači Danijela Jusupa su vrlo rano preuzeli kontrolu nad rezultatom, u drugoj dionici su se odvojili na dvoznamenkastu razliku, da bi krajem treće četvrtine serijom 0:6 odbili i posljednji nalet domaćina i u potpunosti usmjerili vodu na svoj mlin. Zadar je na koncu imao čak 16 skokova više od suparnika (48-32), a novu izvrsnu utakmicu je odigrao Luka Božić kojeg je tek jedna asistencija dijelila od trostruko-dvocifrenog učinka.


– Mislim da smo cijelu utakmicu dominirali, a kada smo se odvojili na dvadesetak razlike više nije bilo dvojbe oko pobjednika. Defenzivno smo sjajno odigrali, što potvrđuje i podatak o tek nešto više od 60 primljenih poena. Ključna je bila obrana na Kapusti, a i naši niski igrači, koji su držali njihove visoke, su odlično odigrali te im nisu dozvolili da kažnjavaju taj „miss-match“. U napadu smo također dobro odigrali. Luka je bio sjajan, kao i svi ostali. Ovakav Zadar je pravi Zadar – kazao je nakon velike pobjede Danijel Jusup.


Marko Ramljak i Luka Božić (KK Zadar)

Marko Ramljak i Luka Božić (KK Zadar)


Božić je u samoj završnici lovio svoj prvi trostruko-dvoznamenkasti učinak u ABA ligi, tek treći u povijesti regionalnog natjecanja nakon što je to pošlo za rukom Chesteru Masonu 2009. i Feliksu Kojadinoviću 2010. godine, no na koncu je minutu prije kraja sjeo na klupu „kratak“ za jednu asistenciju. Trener Zadra je kazao da nije bio svjestan te statističke zanimljivosti.




– Možda se Luka sada ljuti na mene, ali nisam znao. On je možda znao, ali ja nisam – kazao je dobro raspoloženi Jusup koji je za kraj istaknuo da je na posljednjim treninzima vidio da je momčad u dobrom ritmu.


– Ovom pobjedom smo došli vrlo blizu doigravanja, no vidjet ćemo kako će se stvari na koncu rasplesti. Blizu smo i bilo bi mi drago da tako i dođemo – zaključio je Jusup.