ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Danijel Jusup nakon Superkupa

Evidentan je problem s organizacijom igre

Autor: Paulo Sarić

18.09.2023. 20:55
Evidentan je problem s organizacijom igre

Foto: Mate Komina



Uvjerljiv poraz košarkaša Zadra u četvrtfinalu Superkupa ABA lige od domaćina Budućnosti, uzrokovan prije svega izostankom bolesnog Luke Božića, jako lošim šutom za tri poena (3-26) i posvemašnjom bezidejnošću u organizaciji napada nije zadovoljio trenera Danijela Jusupa koji je nakon susreta prilično realno sagledao izdanje svoje momčadi u prvih 40 podgoričkih minuta.


– Moja prva impresija je da smo u prvom poluvremenu dobro stajali na parketu i da smo se dosta dobro nosili s momčadi Budućnosti. Imali smo nekoliko otvorenih i izrađenih šutova za tri poena, ali nismo ih pogodili. Da bi dobio u gostima, prije svega moraš nešto zabiti iz kontranapada i nešto pogoditi iz dalekometnog šuta. Drugim poluvremenom sam manje zadovoljan nego prvim. U prvom dijelu smo i u obrani bili kompaktniji te smo bili koncentriraniji i nismo dozvolili Budućnosti da se razigra, međutim pošto nam je rotacija skraćena izdanje u nastavku je vjerojatno i posljedica umora. Pokušavam dati priliku mlađim igračima i vidjeti što oni mogu te nas i njihovo neiskustvo, naročito u defenzivnim zadacima, košta. Ali, Bože moj, što je – tu je. Evidentan je problem koji imamo s organizacijom igre. Nismo bili u stanju organizirati suvisao napad na agresivnu igru Budućnosti, naročito u drugom poluvremenu, te ćemo morati nešto napraviti po tom pitanju – kazao je nakon utakmice trener Zadra Danijel Jusup.


Petar Mijović i Danijel Jusup

FOTO: Dragana Stjepanović/KK Budućnost VOLI/ABA liga


Druga je to, manje ili više suptilna, opaska upućena rukovodstvu kluba od strane stratega zadarskog sastava u nešto više od 24 sata, pošto je trofejni stručnjak i po dolasku u Podgoricu istaknuo potrebu za novim pojačanjem. Ima li u već odavna „probušenoj kesi“ kluba s Višnjika novca za takvo nešto, ostaje za vidjeti. S druge strane, domaći strateg Petar Mijović je bio puno zadovoljniji viđenim od strane svojih igrača.




– Kao što smo i očekivali, Zadar je među momčadima koje su najmanje mijenjale u ABA ligi. Nositelji i struktura igre su tu već duže razdoblje te zbog toga imaju ozbiljnu prednost u odnosu na momčadi koje su tek u stvaranju. Pretpostavljao sam da nam igra neće biti tečna, jer nam je cilj da budemo spremni za kraj rujna, i to je ostavilo posljedice na naš šut za tri poena. Raduje me fantastičan odnos koji smo imali u obrani, jer smo izuzev par puta kada smo „izgubili“ Mazalina na niskom bloku, u svim ostalim situacijama bili na visokoj razini. U napadu smo bili dosta „teški“ i stegnuti te nam je nedostajao bolji protok lopte na specifičnu obranu koju igra Zadar, pogotovo protiv „pick and roll“ momčadi kakva mi želimo biti. Nismo nalazili dobra rješenja, a kada bismo i pronašli put, postotak šuta nije bio najbolji. Na koncu smo obranom došli do ritma i lakih poena te mirno priveli utakmicu kraja. Kada podvučem crtu, raduje me način na koji smo pobijedili – izjavio je zadovoljni Mijović.