Subota, 18. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

DOBAR POSAO BAVARACA

Kim Min-jae iz Napolija preselio u Bayern

Autor: Hina

18.07.2023. 18:42
Kim Min-jae iz Napolija preselio u Bayern

Foto: Reuters



Južnokorejski branič Kim Min-jae (26) napustio je redove Napolija i karijeru će nastaviti u njemačkom prvaku Bayernu, objavio je bundesligaški klub. Njemački velikan nije otkrio cijenu transfera, ali prema njemačkim i talijanskim medijima Bayern je platio otpusnu klauzulu vrijednu 50 milijuna eura. “Bayern je san svakog nogometaša. Radujem se onome što dolazi u Münchenu. To je novi početak za mene,” rekao je korejski reprezentatvac koji je za bavarski sastav potpisao ugovor na pet godina.


Kim je u Napoli stigao u srpnju 2022. iz Fenerbahčea i bio je jedan od ključnih igrača momčadi koja je prošle sezone osvojila “scudetto” prvi put nakon više od tri desetljeća. Min-jae je u Napoliju odigrao 45 utakmica u svim natjecanjima i postigao dva gola, a nakon samo jedne sezone seli u Munchen. Jednu sezonu je proveo i u redovima Fenera koji ga je za 18 milijuna eura prodao u Napulj.


“Bez obzira gdje ću biti, sjećat ću se Napolija i navijat ću za tebe,” poručio je preko društvenih mreža. Igrao je i za Gyeongju, Jeonbuk Hyundai Motors, te Beijing Guoan, dok je za korejsku vrstu upisao 49 nastupa i postigao tri gola.