Srijeda, 28. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

MNOŠTVO DOGAĐANJA

Koncerti, izložbe i sportske aktivnosti na Ninskom kulturnom ljetu

Autor: Đurđa Baljak

14.07.2023. 16:15
Koncerti, izložbe i sportske aktivnosti na Ninskom kulturnom ljetu

Foto: GRAD NINProgram Ninskog kulturnog zabavnog ljeta održava se svake godine u organizaciji Grada Nina, Turističke zajednice Grada Nina, Turističke zajednice Mjesta Zaton i Udruga s područja Grada Nina, a ovogodišnji program donosi mnoštvo različitih događaja. Program je započeo 2. srpnja, a trajat će sve do 31. kolovoza 2023. godine.


Program za srpanj 2023.


Koncerti
Ninsko kulturno zabavno ljeto 2023. je započelo 2. srpnja s koncertom klasične glazbe u dvorištu Župne crkve Zaton, a nakon toga je 5. srpnja klapa Conduro održala svoj prvi promenadni nastup ulicama grada Nina. Nakon toga je 6. srpnja uslijedio koncert klasične glazbe 18. Ljetne glazbene škole profesorice Danice Neuvirt Koren u atriju Barokne kuće. Klapa Puntamika nastupila 10. srpnja u dvorištu Gradske uprave Nin, a 11. srpnja je klapa Conduro po drugi put zapjevala ulicama grada Nina.


Sinoć se publici na Višeslavom trgu predstavio band Duo Gitman, a 19. srpnja će se na ninskih ulica po treći put moći čuti klapa Conduro i 22. srpnja pod drugi put band Duo Gitman na Višeslavom trgu u 21 sat. Tijekom 24. srpnja će Jazz Trio koncert Vedran Ružić i gosti zasvirati u dvorištu Barokne kuće Nin u 21 sat. Nakon toga će klapa Conduro 26. srpnja održati svoj četvrti nastup na ulicama grada Nina, dok će 30. srpnja svi ljubitelji klasične glazbe imati priliku uživati u »Operi pod zvijezdama« s Nerom Gojanović, Nelom Šarić i Gordanom Pavić na ljetnoj pozornici kod crkve Sv. Križa u 21 sat.


Foto: GRAD NIN


Manifestacije


Tijekom 8. i 9. srpnja je održan sajam proizvođača »Mareta« uz glazbeni program na Višeslavom trgu, a 19. srpnja će se održati Ninska šokolijada, etno i gastro manifestacija na ljetnoj pozornici, trgovima i ulicama grada Nina. Nakon toga, 22. srpnja slijedi Zatonska fešta i koncert Doris Dragović u Perivoju Vlaka u Zatonu u 21 sat. Od 28. do 29. srpnja održava se Festival vina i delicija ViNin na Višeslavom trgu od 20 sati uz glazbeni dio programa gdje će prvi dan publiku zabavljati band Duo Gitman, a drugi dan Ivica Ico Sikirić.


Besplatne turističke ture


U okviru Ninskog kulturnog zabavnog ljeta Solana Nin će 6. i 20. srpnja od 8 do 21 održati Dan otvorenih vrata za sve zainteresirane posjetitelje. Uz to, u organizaciji TIZ Nin će se 14. i 28. srpnja održati besplatno kostimirano turističko vođenje na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku u 19 sati pod nazivom Pjesnik Petar Zoranić Ninjanin vodi vas kroz povijest kraljevskog grada.


Izložbe


Prva izložba u Baroknoj kući je predstavljena 4. srpnja pod nazivom »Čovjek u vremenu i prostoru« na kojoj su izložene fotografije četvorice autora, dok će druga izložba će biti predstavljena 20. srpnja u 21 sat, a riječ je o radovima skupine autora pod nazivom Ljetni salon HDLU-a.


Predstave


Na ljetnoj pozornici kod crkve Sv. Križa 14. srpnja u 21 sat će se održati predstava Ritam Igre Roko i Cicibela kazališta Split, dok će se 21. srpnja u 21 sat održati predstava Casabianca u kojoj će igrati Irena Grdinić i Marija Battifiaca.


Foto: GRAD NIN


Ljetno kino – animirani film


Prva projekcija u okviru Ljetnog kina – animirani film je održana 6. srpnja na pozornici Jaz Zaton, dok će se ostale moći pogledati 13., 20. i 27. srpnja s početkom u 21 sat. Pored toga, 15. srpnja će biti prikazana i projekcija filma Divljaci u Kuntradi Zaton u 21 sat.


Sport


Za sve ljubitelje sporta u okviru sportskog programa 15. srpnja će se održati Grgurijada na igralištu Dvorina s početkom u 19,30 sati, dok će se 20. srpnja održati Zadarska open water liga, odnosno natjecanje u plivanju na plaži Jaz Zaton u 10 sati.


Program za kolovoz 2023.


Koncerti


Klapa Condura 2. kolovoza započinje program sa svojim promenadnim nastupom kroz staru jezgru grada Nina, dok će 3. kolovoza klapa Munita održati nastup na ljetnoj pozornici kod crkve Sv. Križa u 21 sat. Potom na istoj lokaciji 6. kolovoza slijedi susret klapa Puna idra pisme u 21 sat. Nakon toga će klapa Conduro 9. kolovoza održati svoj drugi promenadni nastup po gradu, a isti dan će Zadarski komorni orkestar održati koncert klasične glazbe na ljetnoj pozornici kod crkve Sv. Križa u 21 sat. Potom će 11. kolovoza uslijediti još jedan koncert klasične glazbe: sopran Ksenija Kavačić i Davor Ljubić glasovir na Višeslavovom trgu u 21 sat. Tijekom 16. kolovoza klapa Condura će održati svoj treći nastup ulicama grada, a 17. srpnja će band Duo Gitman održati još jedan nastup na Višeslavom trgu u 21 sat. Tijekom 23,. kolovoza će klapa Conduro održati svoj četvrti nastup po gradu, dok će band Duo Gitman ponovno zasvirati na Višeslavom trgu 24. kolovoza. Na ljetnoj pozornici kod crkve sv. Križa će 25. kolovoza nastupiti klapa Iskon, a 26. kolovoza KUD Branimir i gosti s početkom u 21 sat.


Manifestacije


Tijekom 3. kolovoza će se održati Festival soli u Solani Nin između 8 i 21 sat, a 5. kolovoza Srdelijada uz sportsko zabavno-glazbeni program na Gospinom mulu u Ninu s početkom u 21 sat. Potom će se 15. kolovoza održati Ribarske večer u Zatonu uz koncert klape Cambi i klape Puntamika na ljetnoj pozornici Vrulja u Zatonu s početkom u 21 sat. Od 19. do 20. kolovoza održava se Ninska smokvarica, sajam proizvoda od smokve na Višeslavom trgu o 20 sati. Tijekom 22. kolovoza će se održati Festival pijeska – čarolija koja nastaje i nestaje na Kraljičinoj plaži i plaži Ždrijac.


Foto: GRAD NIN


Besplatne turističke ture


U organizaciji TIZ Nin tijekom 11. i 25. kolovoza će se održati kostimirano turističko vođenje na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku s početkom u 19 sati pod nazivom »Pjesnik Petar Zoranić Ninjanin vodi vas kroz povijest kraljevskog grada«. Tijekom 17. i 31. kolovoza Solana Nin će održati još jedan Dan otvorenih vrata od 8 do 21 sat.


Izložbe


Tijekom 6. kolovoza će biti predstavljena izložba Tajne šivanih brodova u zgradi Mjesnog odbora Zaton, a 10. kolovoza izložba Metamorfoze prirode autorice Jasne Barišić u Baroknoj kući Nin.


Predstave


Na ljetnoj pozornici kod crkve Sv. Križa posjetitelji će 12. kolovoza u 21 sat imati priliku pogledati predstavu Na kavici u podne Teatra Gavran.


Ljetno kino – animirani film


Prva projekcija u okviru Ljetnog kina – animirani film održat će se 3. kolovoza na ljetnoj pozornici Jaz Zaton 3. kolovoza u 21 sat, dok će se druge moći pogledati tijekom 10., 17. i 24,. kolovoza s početkom u 21 sat na istoj lokaciji.


Romantični tjedan u Ninu, 7 – 18. kolovoza


Nin je 2015. proglašen jednom on najromantičnijih destinacije Europe, a tu laskavu titulu još i danas ponosno pokazuje i svake godine slavi ljubav. Romantični lukovi, mjesta za poljupce, zid sjećanja, most ljubavi i još mnoge druge atrakcije te iznenađenja čine nadahnjujuću kulisu za romantična srca. Posjetite Nin u tom tjednu, razgledajte tajanstvene ulice povijesnog grada na otoku uronjenom u lagunu, zagrlite voljenu osobu, zaplešite uz romantičnu glazbu, a ako ste sami potražite vašu srodnu dušu.


Foto: GRAD NIN