Subota, 4. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

NAJAVA UTAKMICE

Jusup: Šibenčani su dosta agresivni, agilni i brzi

Autor: Paulo Sarić

06.10.2023. 12:05
Jusup: Šibenčani su dosta agresivni, agilni i brzi

Foto: Luka Jeličić



Nakon ponešto lagodnijeg otvaranja sezone po pitanju rasporeda i radnog opterećenja, pred košarkašima Zadra je ulazak u prvi ovojesenski »žrvanj«. Igrači Danijela Jusupa će u narednih tjedan dana odigrati čak četiri utakmice, po dvije na gostujućem i domaćem terenu, a prva stavka na itineraru je put na šibenski Baldekin, gdje će branitelji naslova prvaka Hrvatske ukrstiti mačeve s domaćinima pod trenerskom paskom Damira Milačića.


Slijedit će novo gostovanje u Podgorici, već treće u posljednjih dvadesetak dana, ovoga puta kod Studentskog centra, nakon čeka kreće i domaći program u Krešinom domu, prvo utakmicom protiv Alkara u Premijer ligi, a potom i crnogorskog Mornara u regionalnom natjecanju.


– U dobrom smo stanju, prije svega zdravstveno. Mekić se vratio u puni trening te ćemo na njega moći računati, što nam je jako bitno. Luka se oporavio od viroze koja ga je držala sedam dana te ga iscrpila, a i Dario polako dolazi sebi nakon što jedno vrijeme nije trenirao zbog ozljede stražnje lože. Očekujem da će Zadar biti u zadovoljavajućem izdanju u naredne dvije utakmice – kazao je trener Zadra Danijel Jusup uoči počeka napornog rasporeda.


Danijel Jusup (KK Zadar)

Goran Stanzl/PIXSELL


Lanjsko upozorenje




Šibenčani su u prvom kolu hrvatskog prvenstva uvjerljivo poraženi na gostovanju na Gripama kod Splita rezultatom 90:56, u susretu u kojem su bili oslabljeni neigranjem trojice vrlo bitnih igrača. Pavla Paića i Jurja Pleadina nema već duže vremena zbog oporavka od operacija, dok je Đorđe Topolović na Memorijalnom turniru Tomislav Knežević nezgodno pao i slomio prst zbog čega će biti van parketa još nekoliko tjedana, pa je trener Milačić nakon utakmice sa splitskim »Žutima« izjavio da su abaligaške momčadi u ovom trenutku potpuno druga dimenzija za njegovu ozljedama desetkovanu družinu.


– Da budem iskren, pogledao sam samo jednu četvrtinu Šibenke u dvoboju sa Splitom. Puno više sam gledao susret Studentskog centra. Jednako kao i prošle sezone, pomoćnici su ti koji pripremaju utakmice domaće lige, no koliko sam uspio vidjeti Šibenčani su dosta agresivni, agilni i brzi.


To su pokazali i na Memorijalnom turniru Tomislav Knežević u Zadru kada smo ih pobijedili tek u produžetku. Lani smo na Baldekinu i poraženi te ne očekujem laganu utakmicu, ali očekujem da će naši momci biti motivirani i koncentrirani te da će na parketu dati ono što trebaju dati – istaknuo je Jusup, uvjeren u šanse svoje momčadi.



Nova i radna momčad


S druge strane, u šibenskom taboru je raspoloženje ponešto sumornije. Osim već opisanih izostanaka, »Građanima« na ruku ne ide ni raspored koji ih je na samom početku sezone upario s prošlosezonskim finalistima hrvatskog prvenstva Splitom i Zadrom.


– Nalazimo se u teškoj situaciji te nas raspored definitivno nije mazio, a uz to imamo i probleme s ozljedama, pogotovo na centarskim pozicijama gdje su nam nositelji igre duže vremena van pogona. Mi smo potpuno nova i radna momčad te će nam trebati vremena da dođemo do svog maksimuma, no moramo ostati pozitivni.


Nakon analize utakmice sa Splitom okrenuli smo se podizanju samopouzdanja jer smo vidjeli da smo se raspali praktički u zadnjoj četvrtini, što bi značilo da smo odigrali dobre 23-24 minute i to je nešto što želim ponoviti protiv jakih suparnika.


Napravit ćemo sve što je u našoj moći da što je moguće duže budemo u igri, a onda je svaki rezultat moguć – izjavio je trener Šibenke Damir Milačić za službene stranice kluba.


Utakmica se igra u dvorani Baldekin s početkom u 18 sati, uz izravan prijenos na Sportskoj televiziji.