Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

LIGA ZA PRVAKA

Jusup: Protiv Šibenke ne očekujem laganu utakmicu

Autor: Andrija Dešpoja

21.04.2023. 09:38
Jusup: Protiv Šibenke ne očekujem laganu utakmicu

Foto: Mate Komina



Regionalna uzbuđenja košarkaši Zadra barem zasada će morati staviti po strani. Razlog je završni dio Lige za prvaka, s četiri kola koja će konačno rabistriti križaljku oko pozicija za doigravanje hrvatskog prvenstva.


Priželjkuje se na Višnjiku jedinica, no nedavni poraz na Gripama bitnije je udaljio Jusupovu momčad od tog cilja koji pak nije nemoguć za ostvariti.


Zadranima trebaju sve pobjede, unatoč tome što sva četiri puta gostuju, a i onda će ovisiti o rezultatima Splita ili pak Cibone. Prva prepreka na tom trnovitom putu je Šibenka na Baldekinu, večeras u sklopu 7. kola.


Vrući Baldekin




Mjesto je to gdje su Jusupovi igrači već ove sezone popili gorku pilulu i ta trauma sigurno će im biti motiv da se tako nešto ne ponovi. Oprez je majka mudrosti i za stratega Zadra koji je pod prijetnjama za njegovu momčad podcrtao povratak najboljeg šibenskog pojedinca Pavla Paića na parket, kao i vruću atmosferu na Baldekinu.


– Paić im je izuzetno bitan igrač koji donosi mogućnost unutarnje igre i sigurnost pod košem, a nije igrao u prethodne dvije utakmice protiv nas. Sigurno je da ulaze s vjerom da nas uz pomoć svojih navijača mogu iznenaditi. Mi ćemo napraviti pripremu kako mislimo da je najpotrebnije i da treba igrati protiv njih.


Ne očekujemo nimalo laganu utakmicu i svjesni smo toga, nadam se da ćemo se dobro prezentirati na terenu – s podosta opreza je trener Zadra najavio gostovanje na Baldekinu iako je krajem prvog dijela lige i na početku Lige za prvaka Šibenka dvaput deklasirana na Višnjiku.


Prilika mladima


No, u narančastim redovima nade se polažu u vrući domaći teren i zamor pojedinih Zadrovih igrača nakon napornog ritma u domaćem prvenstvu i ABA ligi. Zato je to najbolja prilika da i najmlađi igrači u Jusupovom rosteru doprinesu i malo rasterete vedete, a među njima je najizgledniji kandidat za takav zadatak svakako Krševan Klarica.


– Šibenka je nezgodna momčad, ima vrlo dobre šutere i dva brza playa. Morat ćemo od početka ući snažno i agresivno. Sigurno je da se radi o velikim rivalima izvan terenima, dočekat će nas dobro popunjene tribine, a to će i nama biti dodatni motiv zbog naših navijača.


Mi mlađi igrači na treninzima dajemo sve od sebe, pokušavamo opravdati povjerenje i iskoristiti svaku priliku koja nam se ukaže, nadam se da će tako biti i u Šibeniku – istaknuo je mladi bek šuter Zadra uoči utakmice koja počinje u 19 sati uz izravan prijenos na HKS TV-u.