Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

ABA liga, 24. kolo

Košarkaši Zadra opterećeni ozljedama večeras na megdan izlaze Borcu

Autor: Andrija Dešpoja

22.03.2024. 11:03
Košarkaši Zadra opterećeni ozljedama večeras na megdan izlaze Borcu

Foto: Luka Jeličić



Spavanje na lovorikama odličnog regionalnog rezultata u dosadašnja 23 kola košarkašima Zadra ne pada na pamet. Nema euforije, nema razmišljanja s kojim bi se to protivnikom po završetku osnovnog dijela trebali naći u četvrtfinalnoj seriji doigravanja, nema zapravo ni spomena o tome dokle se, u po svemu sudeći najboljoj klupskoj sezoni u zadnjih 16 godina, može i želi stići. Loptu na zemlju praktički cijelo vrijeme spušta osoba koja je i zadužena da drži glave igrača iznad vode, osoba koja zna da se u samo jednoj utakmici može okrenuti pozitivan momentum u negativan i koja je svjesna da je samo bitna sljedeća utakmica.


Luka Božić (KK Zadar)

Luka Božić (KK Zadar)


Bez Ramljaka


Treneru Zadra Danijelu Jusupu stoga je u mislima samo ono što je sljedeće na repertoaru, a to je večerašnje gostovanje od 19 sati na parketu momčadi koja je jedina ove sezone uspjela šokirati njegovu momčad na domaćem parketu. Borac iz Čačka uzeo je pobjedu iz Krešinog doma, pored mega momčadi Crvene zvezde i Budućnosti, a taj poraz vjerojatno dandanas odzvanja u glavama njegovih igrača, jer su baš tu utakmicu uračunali u sigurni dobitak, no ispalo je potpuno obrnuto. Tako i pred odlazak prema srpskoj Šumadiji, Jusup ne želi gledati dalje od protivnika na kojeg će nažalost morati s osiromašenim igračkim kadrom. Ubojiti ritam koji često spaja utakmice hrvatskog prvenstva i regionalne lige uzeo je svoj danak prošlog vikenda kada se nakon okršaja s Cedevitom Olimpijom moralo u roku od 24 sata zaputiti prema Sinju, a to je onda dovelo do obnove ozljede gležnja kapetana momčadi, dok je u velikim problemima i visoka linija, pa se nad glavom šefa zadarske svlačionice nadvio veliki upitnik uoči dugog puta prema Čačku.


– Raspoloženje nam je u redu s obzirom na sve rezultate do sada, međutim ova posljednja utakmica u Sinju nas je izbacila iz takta. Dvojica igrača su nam se tamo povrijedila, i to Marko Ramljak i Karlo Žganec. Ramljak sigurno ne ide na put, Žganec će ići pa ćemo napraviti procjenu uoči početka utakmice. Također i Dario Drežnjak ima problema, u virozi je, i još ne znamo hoće li ići prema Čačku. Malo smo uzdrmani, no što je tu je. Spremili smo se najbolje što možemo, krenuli smo danas na put (jučer op.a.), tako da ćemo ga prepoloviti s tim odlaskom dan ranije. Očekuje nas velika borba, to je sigurno – izjadao se strateg Zadra s malom bolnicom koja ga je snašla tijekom tjedna u pripremi utakmice od velike važnosti za njegovu momčad.


Dario Drežnjak (KK Zadar)

Dario Drežnjak (KK Zadar)


Brzi Čačani




Nastavak pozitivnog niza je neophodan da se održi stečena pozicija, a ona govori da je sastav s Višnjika tri kola prije kraja u odličnoj prilici završiti kao četvrti ili pak peti u poretku, što bi svakako zadovoljilo pomalo skrivenu ambiciju da se ove sezone u ABA ligi otiđe i korak dalje u odnosu na lani kada se završilo natjecanje u četvrtfinalu. Na tom putu Zadranima će prije svih stajati Borac koji je svoje probleme oko opstanka riješio te će sigurno rasterećen dočekati imperativom opterećenu momčad sa sjevera Dalmacije.


– Oni gaje nekakav stil igre koji smo mi lani gajili. Jako dobro trče u kontranapade, svaku loptu vuku, igraju »motion«, imaju trojicu atletičnih Amerikanaca koji mogu na oba kraja terena napraviti probleme. Tu je i nekolicina kvalitetnih srpskih igrača koje predvodi Danilo Tasić i koji im daje jednu dimenziju više, naročito napadačku. Nije bezveze što su nas na Višnjiku pobijedili, svjesni smo da nas čeka izuzetno teška utakmica, no nijedna nije laka – napomenuo je Jusup u kratkoj analizi Čačana koji su u drugom dijelu sezone bitnije pali u sportskoj formi, što će zorno potvrditi podatak da su vezali šest poraza, i da su posljednji put slast pobjede osjetili pred dva mjeseca kada su na svom parketu svladali Split.


– Njima je Tasić bio ozlijeđen i to im se odrazilo na rezultatima. Osim toga u ABA ligi se lako uđe u seriju poraza, no ne očekujem da će zbog toga biti lakše i siguran sam da će Borac biti iznimno motiviran da dođe do uspjeha – zaključio je trener Zadra, dok je sličnog razmišljanja i virozni Drežnjak koji će morati stisnuti zube te naći način kako pomoći svojim suigračima da upišu četvrtu uzastopnu pobjedu u regionalnoj ligi.


– Gostovanja u Čačku su uvijek teška i neizvjesna. Borac nam je nanio poraz u Zadru, ima iskustvo i napadački talent, te igra čvrsto i agresivno. Domaćin jest u negativnoj seriji, no bez obzira na to dat će sve od sebe da stane na kraj tom nizu poraza. Nama neće nedostajati motiva, pokušat ćemo se pripremiti i dati sve od sebe da dođemo u situaciju boriti se za pozitivan rezultat – istaknuo je krilni centar Zadra.