Srijeda, 3. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

Reakcije trenera

Jusup: 'Igrali smo drugačije, jednostavnije'

Autor: Andrija Dešpoja

26.05.2024. 23:14
Jusup: 'Igrali smo drugačije, jednostavnije'

Foto: Mate Komina



Dijametralno suprotno raspoloženje u suprotstavljenim taborima u odnosu na zaključak prve utakmice donijela je konferencija za medije nakon drugog čina finala koja je i Danijelu Jusupu i Slavenu Rimcu potvrdila njihova predviđanja uoči početka borbe za naslov da ih očekuje potpuno neizvjesna serija i da će se koplja lomiti na razini energije koju su u popravnom ispitu pred svojim navijačima u svakom smislu riječi na svojoj strani imali košarkaši Zadra.



Energičan nastup


Takav razvoj događaja poslije hladnog tuša doživljenog u okršaju odigranom u petak Jusup je najviše priželjkivao u iskupljeničkoj misiji njegovih igrača.




– Mislim da je naš nastup bio dosta energičan, s idejom, bili smo brzi, dobro smo trčali, zabijali lagane poene. Dobili smo skok što se uvijek pokazuje kao jedna od ključnih stvari. Smanjili smo broj izgubljenih lopti, drugačije smo igrali, rekao bih jednostavnije. Moramo biti zadovoljni, jer Split je jako dobra momčad, dosta su se digli u odnosu na prvi dio sezone, brzo prenose loptu, nije lako zatvarati njihovu tranziciju. Prošlu utakmicu su nam dali 19 poena iz tranzicije, ovu pet – istaknuo je strateg Zadra što je to krasilo njegovu momčad tijekom drugih 40 minuta finalne serije, da bi potom iznio ono što mu se nije svidjelo, a došlo je od strane igrača Splita koji se nisu ponašali sportski kada je u pitanju pritisak na suce.


– Mi smo u prvoj utakmici bili lošiji, a ono što mi se nije svidjelo večeras je bilo dosta tenzija na parketu između igrača, to nikako nije dobro, nije dobro za košarku. Svi želimo pobijediti, no sve treba ostati u sportskom duhu. Vidio sam da su igrači Splita baš na svaku odluku reagirali. To mi se ne sviđa,  jer kazat ću opet da smo prvu utakmicu igrali na domaćem terenu i nismo ni mi bili sretni s nekim sudačkim odlukama, no Split je bez obzira na to bio bolji protivnik. Očekujem da će isto tako biti i u Splitu – poentirao je za kraj Jusup, dok je u taboru „Žutih“ vladala puno smirenija atmosfera unatoč visokom porazu koji je vratio Zadar na kolosijek.



Kvalitetniji Zadar


– Rekao sam da očekujem kvalitetniji Zadar u drugoj utakmici, to se pokazalo točnim. Bili su čvršći, bolji, s više raspoloženih igrača. U nekim situacijama kada smo dobili neki momentum imali smo i pehove da nam lopta ispadne iz ruku, odemo u kontru jedan na dva i izgubimo loptu, pa umjesto da dođemo na osam, vratimo se na 12 minusa. Teško je biti non-stop u tom stizanju rezultata, ponestane mentalne čvrstoće. Ovo je „play-off“ serija, nema tu se što kazati, oni su bili bolji, okrećemo se trećoj utakmici – kazao je trener „Žutih“ Slaven Rimac kod kojeg se pak nije mogla osjetiti neka panika nakon posrtaja njegovih štićenika jer se prema Gripama odlazi s „breakom“ u džepu.


– Svaka utakmica je priča za sebe, donosi neke stvari. Poremetilo nas je što neka naša dva-tri otvorena šuta nisu ušla, njihova jesu, prva četvrtina je otišla na 10 razlike i nije lako u ovoj dvorani stizati rezultat. Zadar zna kako igrati. Imamo dvije utakmice u Splitu, natjecatelj sam, ono što je bilo danas dobro je da smo ostali čvrsti. Danas nismo bili raspoloženi na vanjskom šutu, na gostujućem terenu ipak moraš pogoditi više. Zadar je bio čvršći, agresivniji, imao je ono što smo mi imali u prvoj utakmici. Zadar je duže na okupu, lakše se skupe kad se nađu u teškoj situaciji, ali mi smo preko 20 godina bez naslova, morali bismo stoga imati više želje – kazao je Rimac.