Subota, 27. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

35 C°

Reakcija nakon pobjede

Jusup: Dobili smo na mišiće

Autor: Andrija Dešpoja

07.02.2024. 14:14
Jusup: Dobili smo na mišiće

Foto: Mate Komina



Pogled na ljestvicu regionalne lige na ulasku u završnu trećinu osnovnog dijela uistinu je melem za oči svih ljubitelja Košarkaškog kluba Zadar. Već se sada, i prije posljednjih sedam utakmica, može abaligaška putešestvija momaka pod vodstvom Danijela Jusupa ocijeniti visokom ocjenom, jer je dosegnut prošlosezonski učinak od 11 pobjeda, a citirajući popularnu izreku s Top Shop prodaje koja poručuje “ali to nije sve”, tako se i u svlačionici na Višnjiku ne misle zaustaviti na postignutom, već će se sigurno stremiti napraviti nešto što Zadranima nije uspjelo od sezone 2008./09. kada su posljednji put uživali pozitivan omjer pobjeda i poraza na koncu ligaškog dijela natjecanja.


Marko Ramljak (KK Zadar)


Presing Mege


Zato se i važnost osvajanja bodova kontra iznimno opasne, fizički moćne, ali i talentirane Mege mogla osjetiti u svakoj sekundi teške dvosatne rovovske bitke jučer u Krešinom domu. I jednima i drugima pobjeda je donosila jako puno,a to je onda bio i osnovni uvjet za ratnički naboj kojim nije oskudijevala utakmica, a ona je očekivano, unatoč boljem rezultatskom držanju domaće momčadi tijekom dvoboja otišla prema neizvjesnoj penal završnici. Tamo se pak Jusupova momčad bolje snašla iako im ove sezone slobodna bacanja nisu jača strana, ali prisebnost Luke Božića kao i Darija Drežnjaka osigurale su barem na tjedan dana zadarskim navijačima uživanje na izvrsnoj petoj poziciji poretka. A kada su zadovoljni navijači koje se mora pohvaliti za posjetu i bodrenje u kriznim situacijama, onda ni strateg nema pravo biti nezadovoljan, a bio bi zasigurno da se napeta završnica na koncu prelila na stranu gostujućeg sastava. Tada bi se pod lupom našle nevjerojatne 22 lopte “bačene u bunar” od strane domaćih momaka koji su u nekim dijelovima utakmice potpuno pogubili konce organizacije napada, no na sreću požrtvovnost do krajnjih granica, skok igra, ali i malo bolja preciznost u odnosu na protivnika donijeli su u konačnici punu kašetu zadovoljstva stručnom stožeru Zadra.


– Bila je ovo izuzetno zahtjevna i iscrpljujuća utakmica, no znali smo da će tako biti jer je Mega momčad koja se pedantno priprema, ima cijeli tjedan za to i može napraviti izuzetno kvalitetnu pripremu. Nažalost, to s nama nije slučaj, mi smo došli iz Dubrovnika u nedjelju navečer te nakon dva dana nije lako igrati ovako tešku utakmicu, i zato stvarno mogu samo čestitati dečkima. Dobili smo na mišiće, tuklo se dobro, drago mi je da smo izdržali i unatoč 22 izgubljene lopte dobili jako važnu utakmicu, a to je ipak najbitnije – istaknuo je Jusup nakon teškog, ali i slatkog uspjeha njegove momčadi koja se jako mučila s presingom Megine mladosti. Srećom, i Zadrani su imali svog konja za utrku po pitanju agresivne obrane i fizičkog odgovora, pa su se evidentne oscilacije u igri uspjele sakriti.


Danijel Jusup (KK Zadar)

Danijel Jusup (KK Zadar)


Ratni plijen




– Dosta su nam problema radili agresivnošću na linije dodavanja, nismo mogli razviti pas i našu igru, ali toga smo bili svjesni jer tako igraju i protiv drugih momčadi. Bili smo malo insuficijentni po pitanju organizacije igre, nismo bili sigurni u prenošenju lopte, no takva smo momčad i tu obično pripomognu Božić i Ramljak pa se tako donekle to iskompenzira. Ali, svakako je činjenica da se Mega jako dobro pripremila za nas, pa stoga mogu biti jako zadovoljan ovom pobjedom – generalski je elaborirao trener Zadra iscrpljujući okršaj s direktnim konkurentima za plasman u doigravanje, jer makar su se izgubile neke bitke dobiven je na kraju rat, a “ratni plijen” je konkretiziran činjenicom da se klub s Višnjika našao na dvije pobjede razmaka od sastava na sedmom, osmom i devetom mjestu, tj. Mege, Studentskog centra i Splita. Taj luft dobiva na još većoj važnosti kada se uzme u obzir da nakon gostovanja kod Crvene zvezde u sljedećem kolu, slijedi pet utakmica u kojima se Zadrani itekako imaju pravo nadati bodovima, pa se ne bi trebalo sramiti ni pucanja na nešto više od samog sudjelovanja u četvrtfinalnoj seriji. No, otom-potom, vrijeme će pokazati je li takva računica počiva i na realnim osnovama.