ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

PROSLAVLJENI ŠPANJOLAC

Jorge Garbajosa novi predsjednik FIBA Europe

Autor: Hina

20.05.2023. 20:35
Jorge Garbajosa novi predsjednik FIBA Europe

Foto: Reuters



Proslavljeni španjolski košarkaš Jorge Garbajosa u subotu je izabran za novog predsjednika FIBA Europe, krovne košarkaške organizacije na Starom kontinentu. Kao igrač je sa španjolskom reprezentacijom osvajao naslove europskog i svjetskog prvaka, a na čelo FIBA Europe stiže kao predsjednik Španjolskog košarkaškog saveza. Garbajosin protukandidat za predsjedničku dužnost bio je dugogodišnji čelnik Francuskog košarkaškog saveza Jean-Pierre Siutat, ali je Španjolac u prvom krugu dobio 35 od 50 glasova i tako dobio povjerenje članova Skupštine FIBA Europe na zasjedanju u Muenchenu.


Garbajosa je na ovoj dužnosti naslijetio Turčina Turgaya Demirela koji je predsjedničku funkciju obnašao u dva mandata od 2014. do 2019. te od 2019. do 2023. Demirel je za svoje zasluge dobio status počasnog predsjednika FIBA Europe.


“Želio bih zahvaliti predsjedniku Turgayu Demirelu. Budući da sam bio u vašem timu u Upravnom odboru zadnjih sedam godina, bili ste mi inspiracija za moj sljedeći četverogodišnji mandat. Želim zahvaliti i svim nacionalnim savezima. Sada nam je važno da radimo zajedno jer smo zajedno bolji. Borit ću se i raditi za rast košarke u Europi”, rekao je Garbajosa.


Foto: Reuters


Foto: Reuters