ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Karijerni iskorak

Jerko Jurlina seli u Italiju: "Palermo će me približiti reprezentaciji"

Autor: Šime Ćurko

12.04.2024. 14:09
Jerko Jurlina seli u Italiju:

Foto: Marko Prpić/PIXSELL



Zadarski vaterpolist Jerko Jurlina (24) seli u Italiju, preciznije na Siciliju. Nakon što je posljednjih sedam godina proveo u zagrebačkoj Mladosti, odlučio se na promjenu sredine te će od sljedeće sezone nositi kapicu Telimara iz Palerma, kluba koji je ove sezone bio peti u jednoj od najjačih europskih lige.


– Telimar je sportsko društvo poznato po više sportova, a vaterpolski klub im je redovito u gornjem domu talijanske prve lige i bori se za Final four. Iskreno, nisam toliko tražio promjenu sredine, ali ukazala se ponuda odlično uređenog kluba koju nisam mogao odbiti – kaže nam Jerko.


Jedan od razloga odlaska u Palermo bio je i trener, Marco Gu Baldineti.




– Riječ je o jednom od najboljih trenera na svijetu, pogotovo za mlade igrače. Iz svake svoje momčadi uvijek je izvlačio maksimum i postizao odlične rezultate. Dobio sam preporuke od velikog broja ljudi i sretan sam što ću surađivati s njim.



Palermo, Sicilija, ne treba posebno naglašavati koliko je to vruća sredina.


– Po ovome što dosad znam i što sam čuo, mislim da je dosta slična Zadru, a godit će mi malo i promjena klime – u dobrom raspoloženju će zadarski vratar.


Nedavno je Jurlina bio na širem popisu izbornika Ivice Tucka za Svjetsko prvenstvo u Dohi, ali na kraju nije tamo otputovao. Jedan od ciljeva u budućnosti svakako je i pokušaj ulaska u to odabrano društvo.


– Kada sam odlazio iz Zadra najveći motiv dolaska u Mladost je bio igrački napredak koji bi onda mogao otvoriti put prema seniorskoj reprezentaciji. To se i dogodilo i mogu reći da su se isplatili svaki trening i odricanja bez koji nema pravog uspjeha. Promjena sredine nakon tako dugo vremena dobro doći i za daljnji razvoj i za »ganjanje« reprezentativne pozicije. To je jedan od mojih sportskih snova i nadam se da ću ga, igrajući u kvalitetnom klubu i tako jakoj ligi, uspjeti ostvariti. Veselim se novom izazovu i jedva čekam novu sezonu – ističe Jurlina, koji je svoj put započeo u bazenu na Višnjiku netom nakon završetka njegove izgradnje 2009. godine, a sada je stigao u jednu od najjačih liga svijeta. Tako je i drugi Zadranin napustio Mladost, čiji je član do ove sezone bio i Ivan Vrbnjak. I on se još prošlo ljeto sa Save uputio u Italiju, u Salerno, za koji je igrao ove sezone.